Povežite se s nama

Kultura

HNK Rijeka otvara natječaj za mlade kazališne autore

Objavljeno

na

HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, redatelj Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević, pozivaju mlade autorice i autore do 30 godina (dramaturge, redatelje, glumce) da predlože kazališne projekte, dramske ili postdramske, za sezonu 2015/16. Hrvatske drame. Odabrani projekti – najviše dva – bit će realizirani u svim neophodnim uvjetima profesionalne produkcije. Za svaki od dva projekta predviđen je limit troškova do 70.000 kuna.

Uvjeti za sudjelovanje u Natječaju nisu diploma kazališne akademije kao ni prebivalište u Hrvatskoj. Prednost će imati autorice i autori koji do sada nisu realizirali više od tri profesionalne kazališne predstave.

Prijavi na Natječaj potrebno je priložiti:

  • kratki opis projekta (1 kartica teksta)
  • detaljan opis projekta (koncept, suradnici, plan i vremenski okvir realizacije projekta)
  • razrađen troškovnik
  • CV autora i članova autorskog tima
  • dodatne materijale po izboru (skice, video…)

Iz pristiglih prijava riječki HNK odabrat će najviše pet predloženih projekata za uži krug Natječaja. Autorice i autori koji su ušli u uži krug bit će pozvani u Rijeku da osobno prezentiraju projekt i testiraju svoje ideje i metode u radu s odabranim glumcima ansambla HNK. Prezentacije i radionice održat će se u posljednjem tjednu veljače.

Natječajnu dokumentaciju pošaljite u elektronskom obliku, u pdf formatu, na adresu: zanovihnk@gmail.com. Imate li dodatnih pitanja – pišite na istu adresu.

Natječaj je otvoren do 15. 2. 2015.

HNK Ivana pl. Zajca Rijeka

 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram