Povežite se s nama

Vijesti

HNK Zajc preuzima HKD na Sušaku

Objavljeno

na
Na današnjem 45. po redu gradonačelničkom kolegiju Vojka Obersnela donijeta je odluka da će Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca na jednu godinu preuzet će od Odjela za kulturu upravljanje nad prostorom Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, točnije velikom dvoranom, atrijem i foajerom, dok će ostalim prostorima i dalje upravljati Odjel za kulturu. Novi način upravljanja HKD-om osmišljen je u skladu s gradskom kulturnom strategijom, koja predviđa unaprjeđenje načina upravljanja prostorima kulture.

“Dvoranu HKD-a vidimo kao rješenje za daljnji razvoj HNK Ivana pl. Zajca, budući da zgrada kazališta ne udovoljava sve većim zahtjevima suvremenih kazališnih kretanja. Tako će HNK Ivana pl. Zajca, kao prva nacionalna kazališna kuća u Hrvatskoj, dobiti drugu scenu,” kazao je pročelnik Šarar, dodajući kako će polovica termina i dalje biti na raspolaganju za programe udruga te protokolarne događaje.

Kako je rečeno na kolegiju, Grad Rijeka će raspisati natječaj za privremeni zakup građevinskog zemljišta, kojim će se, između ostalog, omogućiti i postavljanje nadstrešnice nad dva perona autobusnog kolodvora na Žabici.

U sklopu programa Suradnja s udrugama i Međunarodna suradnja, Grad Rijeka će s 5.000 kuna sufinancirati Carnival Snowboard Session 2015, a s 4 tisuće kuna manifestaciju “Bokeljski dani 2015.”.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram