Povežite se s nama


Klub mladih Rijeka u suradnji sa Savezom udruga mladih Primorsko-goranske županije pokrenuo je humanitarnu akciju “VESELE PLAHTICE”. Osnovna ideja humanitarne akcije bila je prikupiti sredstva za nabavku posteljnog platna šarenih i veselih boja koja će se u volonterskoj akciji u organizaciji Kluba mladih Rijeka i Saveza udruga mladih Primorsko-goranske županije krojiti i šivati u zajedničkoj radionici uz sudjelovanje mnogobrojnih volontera s područja Primorsko-goranske županije.

lako je osnovni cilj sukladno potrebama Jedinice intenzivnog liječenja Dječje bolnice Kantrida za opremanje “veselim plahticama” svih inkubatora, babytherm kreveta i velikih kreveta iznosio otprilike 100 metara posteljnog platna veselih boja, organizatori na kraju ove akcije ponosno ističu da su taj cilj četverostruko premašili.

U akciji je ukupno prikupljeno donacijama, humanitarnim akcijama i događanjima u zadnjih 2 mjeseca 18.000,00 kn, čime je nabavljeno više od 400 metara posteljnog platna.

U akciju su se uključili mnogobrojni građani i volonteri. Više od 50 volontera sudjelovalo je u raznim procesima nabave, krojenja, šivanja, tiska, pakiranja… Za pomoć su se javile mnogobrojne šilice iz cijele Hrvatske od Pule do lloka i pomogle realizaciji ovog projekt u 4 puta većoj mjeri od početno predviđene.

“Veselim plahticama” priključile su se i mnogobrojne tvrtke koje su svojim doprinosom u obliku donacija, dodatnih popusta iii besplatno odrađenog posla osigurale manje troškove realizacije i omogućile veći broj “veselih plahtica”.

Organizatori ponosno ističu da je “veselim plahticama” opremljena ne samo Jedinica intenzivnog liječenja, nego svi odjeli Dječje bolnice Kantrida.