Povežite se s nama

Kultura

Incident u kazalištu: Frljić oteo fotoaparat i brisao slike

Objavljeno

na
Predstava “Hrvatsko glumište” privukla je osim uobičajene publike u HNK Ivana pl. Zajca i još neke za koje bi intendant te kazališne kuće, Oliver Frljić, vjerojatno radije htio da su ostali kod kuće.

Naime, ispred samog kazališta 50-ak članova udruge Opus dei organiziralo je prosvjed i molitvu za redatelja, autora predstave, ali i samce glumce, jer smatraju da vrijeđaju Boga i osjećaje vjernika. Predstavu su proglasili velikom provokacijom, a pokreću i peticiju kojom imaju cilj prikupiti deset tisuća potpisa.

Dok je prosvjed ispred kazališta prolazio mirno, puno burnije je bilo u samoj zgradi. Aktivistica “Živog zida” Vedrana Spadoni Štefanić odlučila je pogledati samu predstavu i fotografirate je “kako bi prikupila dokazni materijal”, a na taj njezin potez je odlučio vrlo oštro reagirati sam intendant Frljić.

Došlo je do manjeg fizičkog sukoba tijekom kojeg je Frljić oduzeo fotoaparat Spadoni Štefani te pobrisao sve za njega sporne fotografije. Istaknuo je, naime, kako u kazalištu postoji već višegodišnja praksa zabrane fotografiranja, jedino što je ovog puta iz tehničkih razloga došlo do propusta, pa prije samog početka predstave nije izrečeno spomenuto upozorenje svim gledateljima.

Pozvana je i policija koja je zabilježila izjave svih koji su sudjelovali u toj nemiloj sceni, pa je za očekivati da će ova priča imati i svoj nastavak idućih dana.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram