Povežite se s nama

Mozaik

Izložba “Bio jednom jedan car” u Hrvatskom muzeju turizma

Objavljeno

na
U petak, 25. siječnja, u Hrvatskom muzeju turizma u Opatiji je bilo upriličeno otvorenje izložbe „Bio jednom jedan car” u paviljonu Juraj Šporer Jana Bernda Urbana, izuzetnog poznavatelja stare i nove Opatije. Urban je suradnik Muzeja turizma u programima koji se bave zlatnom povijesti Opatije iz vremena K.U.K. Izložba se bavi carskim posjetima Opatiji kojih je u to davno vrijeme bilo izuzetno puno, mnoge carice i carevi  posjetili su Opatiju, a koji su današnji „celebrityji” posjetili Opatiju i još u tolikom obimu?

Stalni partneri Muzeja turizma je hotelska grupacija Miramar. U ovom projektu su također glavni partneri. Vlasnik Miramara dr. Wilfried Holleis ulaže velike napore u očuvanje zlatne povijesti Opatije i vremena koje se nikada ponoviti neće, dok je ravnateljica HRMT-a  Gabrijela Krmpotić Kos unijela svježinu u kulturnu ponudu našeg grada povezivanjem s hotelskim lancima i tako harmonizirala kulturnu ponudu na višem nivou. Izložba „Bio jednom jedan car” bit će otvorena  tri mjeseca te će se moći razgledati i prilikom Noći muzeja 2019.

Bit će upriličen i bogat popratni program za Noć muzeja 1.2.2019. predavanje tj panel rasprava na temu „Turistički gost jučer, danas, sutra – novo vrijeme, novi izazovi” održat će se u Vili Angiolini, sudjeluju: dr.sc. Slobodan Prosperov Novak, dr.sc. Amir Muzur, Gabrijela Krmpotić Kos i Jan Bern Urban. U glazbenom djelu programa sudjeluju: Sidonija Lebar (violina, koncert majstorica Zagrebačke filharmonije), Stin Lebar (violončelo). Ova dva kulturna događaja imaju izuzetnu kulturnu važnost i treba izreći čestitke organizatorima.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram