Povežite se s nama

Mozaik

Izložba odabranih radova od recikliranih predmeta u Riperaju

Objavljeno

na

U Riperaju, gradskoj radionici Komunalnog društva Čistoća, na adresi Ivana Zajca 20b u Rijeci otvorena je izložba odabranih radova od recikliranih predmeta.

Izložba je rezultat akcije osmišljene s ciljem podrške građanima u njihovom nastojanju da utječu na sprječavanje nastanka otpada i poticanje ponovne uporabe te su se svi zainteresirani mogli prijaviti sa svojim radovima od 15. studenog do 06. prosinca 2019.

Od 23 pristigla rada žiri je odabrao 10 najboljih koji su izloženi u Riperaju, od 10. do 20. prosinca 2019.. Žiri se pri procjeni radova vodio kriterijima da krajnji proizvod bude izrađen od otpadnog materijala ili predmeta koji bi u protivnom bili odbačeni, kreativnim konceptom rada i filozofijom oblikovanja, funkcionalnosti (ukoliko se radi o novom uporabnom predmetu – upcycle) te estetikom (boje, kompozicija, urednost izvedbe). Nagrađeni su Denis Glavačević (sito-lampa), Adriana Car Mihec (stolna lampa), Lidija Skomerža (torbe od otpadnog tekstila), Lea Cuculić (ceker od ambalaže), Stelio Curać (Op art preobražaj ili novi život odbačenih stolica), Tomislav Senčić (žlahtina tripod), Mirta Rubeša (traper ogrlica), Klaudija Marković (gitara), Zdravko Cigić (bor od sarajevskog kiseljaka) te Dječji vrtić „Zlatna ribica“’ (ukrasi za bor od iskorištenih pastela).

Autori radova nagrađeni su ulaznicama za predstavu Orašar koja će se održati 23. prosinca 2019. godine u HNK Ivana pl. Zajca.

KD Čistoća poziva građane da razgledaju izložbu u Riperaju, kao i da sudjeluju u budućim sličnim natječajima, ali radionicama i svakodnevnim aktivnostima uz razmjenu iskustava i ugodno druženje.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram