Povežite se s nama

Mozaik

Jednotjedni Royal Oktoberfest na Kukuljanovu počinje razbijanjem drvene pivske bačve

Objavljeno

naU subotu, 21.9. u 19h, tradicionalno će se razbiti drvena pivska bačva što predstavlja službeno otvaranje ovogodišnjeg Royal Oktoberfesta.

Bavarski Kralj Ludwig I oženio se u listopadu 1810. s princezom Therese iz Saxe-Hildburghausen te se taj datum smatra polaznom točkom za najveći svjetski festival piva – Oktoberfest. Naime, svi građani Münchena bili su pozvani da prisustvuju svečanosti održanoj na poljima ispred gradskih vrata, kako bi proslavili kraljevski događaj. Nakon toga polja su imenovana Theresienwiese u čast princeze , a kasnije su mještani skratili ime u “Wiesn”.  

Duh ovog najvećeg pivskog festivala donosimo u šator Ludwig’s gastro pub-a gdje vas kroz cijeli tjedan očekuje tradicionalna bavarska hrana, litre Kaltenberg Royal piva i prava Oktoberfest atmosfera. 

Za vrhunac zabave vikendima pobrinuti će se Belfast Food na otvaranju u subotu 21.9., bend Dijagnoze u petak 27.9., a Šajeta će na svoj jedinstveni način zatvoriti festival u subotu 28.9.

Kako bi se mogli kompletno opustiti organizirali smo i besplatan prijevoz autobusom na relaciji Jelačić-Čavle-Pivovara Kaltenberg Adria. 

Više o samom eventu i rasporedu vožnje autobusa pogledajte ovdje.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram