Povežite se s nama

Vijesti

Još jedna naznaka da se razmišlja o brzoj gradskoj željeznici

Objavljeno

na
Na konferenciji za medije koju je župan Zlatko Komadina u ponedjeljak održao s nekim od svojih najbližih suradnika, ponovno je natuknuto da se razmišlja o mogućnosti uvođenja brze gradske željeznice u Rijeci, jednom kad se napravi drugi kolosijek željezničke pruge.

Zamjenik župana Boras Mandić istaknuo je kako je Studija izgradnje drugog kolosijeka na potezu od Škrljeva do Jurdana pokazala opravdanost izgradnje.

“To je izuzetno bitna priča jer u proteklom periodu ova priča stavljena pod upitnik – da li to treba raditi ili ne treba raditi, pogotovo u samom Gradu Rijeci zbog gustoće i zbog konfiguracije samog terena”, rekao je Boras Mandić koji smatra da je to jedna priča koja će znatno rasteretiti promet u središtu grada, ali isto tako dati jednu dimenziju više u komunikaciji cijelog prstena na potezu od Matulja pa do Škrljeva, odnosno do Bakra. Omogućit će se da promet iz Riječke luke prije iziđe, da se stavi na željeznicu”, istaknuo je zamjenik župana rekavši kako se radi o velikim sredstvima koje ć biti teško realizirati bez sredstava iz EU.

Osim toga, Mandić se ukratko osvrnuo i na provedbu Programa poboljšanog kreditiranja poduzetništva i obrta Kreditom do uspjeha, Kreditom do konkurentnosti gdje je upravo u pripremi raspisivanje javnog poziva komercijalnim bankama za iskazivanje interesa za uključivanje u ovaj program. Preko banaka osigurao bi se kreditni potencijal od 12 milijuna kuna, a Primorsko-goranska županija će za subvenciju kamata poduzetnicima osigurati 1,44 milijuna kuna kroz narednih 10 godina. Isti iznos osigurat će i Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram