Povežite se s namaPosljednji tjedan travnja kojim polako zakoračujemo i u svibanj, ne donosi nikakav veći preokret što se tiče ukupne vremenske slike nad našim krajevima. Evo kakvu prognozu donosi naš partnerski portal Ri Meteo:

Utorak ponovno oblačan, uz česte, lokalno obilnije pljuskove u prvom dijelu dana. Vjetar promjenjivog smjera – slab zapadni i jugozapadni, prema večeri u okretanju na umjeren sjeverni i sjeveroistočni (podno Velebita umjerena bura).
Temperature će se sniziti za nekoliko stupnjeva, što će se osobito očitovati u večernjim satima. Dnevni maksimumi na Kvarneru do 17°C, u gorju do 13°C.

Srijeda i četvrtak donose mali predah od kiše, barem količinski. Za razliku od srijede koja će biti uglavnom bez oborina, uz nešto vedrine osobito na jugu županije, četvrtak ipak ima izglede za slabu kišu. Vjetar većinom slab do umjeren, istočnih smjerova. Temperature u blagom porastu u odnosu na utorak, iako bi srijeda trebala biti neznatno toplija od četvrtka.

Prvi maj (petak) u svojoj drugoj polovici ponovno uz više oblaka i kišom, uglavnom ne u većim količinama (naglasak ponovno na riječkom području te Gorskom kotaru). Za sada je izgledno kako će prva polovica i rani poslijepodnevni sati ostati pretežito suhi. Puhat će slab do umjeren jugoistočnjak, u postupnom jačanju prema kraju dana.

Subota oblačna i kišna, uz umjeren do jak jugoistočni i istočni vjetar u prijepodnevnim satima.
Dnevne vrijednosti temperature za petak i subotu na Kvarneru do 16°C, u gorju do 14°C.

Nedjelja nešto stabilnija, uz mogućnost slabe kiše ponajprije za Rijeku i okolicu. Zapuhat će slaba do umjerena bura i istočnjak. Za stupanj-dva toplije nego u subotu.