Povežite se s nama

Vijesti

Komadina: Cijela staza Radeševo trebala bi sredinom tjedna biti spremna za skijaše

Objavljeno

na

Danas je u PGŽ-u održan Press kolegij na kojem se prisutnima obratio župan Zlatko Komadina.

“Dobili smo nalaz Državnog ureda za reviziju o obavljenoj financijskoj reviziji Primorsko-goranske županije za 2018. godinu u kojem nam daju bezuvjetno mišljenje što znači da je cjelokupno naše poslovanje kao i poslovanje naših ustanova bilo sukladno zakonu i transparentno”, rekao je na početku današnjeg redovnog susreta s novinarima župan Zlatko Komadina.

Predmet revizije bili su godišnji financijski izvještaji kao i usklađenost poslovanja Županije sa zakonima i drugim propisima i unutarnjim aktima koji imaju značajan utjecaj na poslovanje. Revizijom usklađenosti poslovanja obuhvaćeni su djelokrug i unutarnje ustrojstvo, planiranje i izvršenje proračuna, prihodi i primici, rashodi i izdaci, imovina, obveze i javna nabava. Župan je također najavio i da bi sredinom ovog tjedna staza Radeševo na Platku trebala u cijelosti biti pokrivena umjetnim snijegom i spremna za skijaše.

Dodao je kako u uvjetima izostanka snježnih padalina, Platak, zahvaljujući velikoj investiciji u izgradnju akumulacijskog jezera i sustav zasnježenja sada ipak može osigurati dovoljan broj skijaških dana. Na današnjem press kolegiju predstavljene su i osnovne smjernice programskih aktivnosti županijskih ustanova u kulturi za ovu godinu.

Ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Nikolina Radić Štivić naglasila je da i u ovoj godini Muzej nastavlja s intenzivnim programskim aktivnostima, najavila je i početak rada na digitalizaciji kulturne baštine, nastavak restauracije vrijedne muzejske građe, , suradnju s jedinicama lokalne samouprave ma arheološkim iskapanjima, više zanimljivih izložbi raznih događanja u prostoru Guvernerove palače.

Prirodoslovni muzej bit će uz redovne aktivnosti fokusiran i na dovršetak pet europskih projekata, izradu nove poučne staze na Platku, izradu novih izložbenih postava, ažuriranje popisa i očuvanje preko 90.000 vrijednih muzejskih predmeta, najavila je ravnateljica Željka Modrić Surina.

Za ustanovu „Ivan Matetić Ronjgov“ cijela ova godina bit će u znaku obilježavanja 140.obljetnice Matetićevog rođenja. Uz već tradicionalne programe Ustanova priprema i nekoliko velikih koncerata, između ostalih i dva koncerta slavnog zbora bečki dječaci. Sve tri muzejske ustanove aktivno su uključenje i u programe Rijeka EPK 2020.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram