Povežite se s nama

Izbori

Komadina i Filipović: Rijeka i PGŽ ostaju u rukama lijevog centra

Objavljeno

na
– Još je jednom Rijeka pokazala da ne misli skretati desno, da ne misli eksperimentirati na izborima, rekao je na konferenciji za medije komentirajući rezultate prvog kruga izbora Marko Filipović, kandidat za riječkog gradonačelnika ispred koalicije SDP-HSU-IDS-HSS. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– SDP je ostao prvi izbor Riječanki i Riječana, a ostao je i prvi izbor građana Primorsko-goranske županije. Vrlo jasno smo u kampanji komunicirali koji je naš program. U novi ritam grada ugradili smo novi investicijski ciklus, kako u javnom, tako i u privatnom sektoru. Tu su pojačana sredstva za sport i kulturu, kao i sve ono što je u nadležnosti jedinica lokalne samouprave. Isto tako, prometna povezanost Rijeke naš je prioritet. Očekujemo završetak svih velikih projekata, ne samo u suradnji s Vladom Republike Hrvatske nego i još boljim korištenjem EU fondova. Stvoreni su dobri temelji na kojima i dalje gradimo našu Rijeku, rekao je Filipović ističući kako u kampanji nisu bježali ni od svjetonazorskih pitanja te su se vrlo jasno  definirali kao lijevi centar.

Filipović se osvrnuo i na „korona party“ koji su jučer imali neki od protukandidata, a koji je u njegovom stožeru potpuno izostao, budući da je sve proteklo u skladu s epidemiološkim mjerama. Zahvalio se i svima koji su podržali listu za vijeće koja je osvojila gotovo trećinu mandata.

– To je izuzetno dobar rezultat. Vjerujem da ćemo zajedno s koalicijskim partnerima formirati većinu u Gradskom vijeću, dok u drugom krugu izbora očekujem pobjedu i izbor za gradonačelnika grada Rijeke, rekao je Filipović i čestitao svim protukandidatima na rezultatima.

Biračima se zahvalio i župan Zlatko Komadina.

– Ono što sam najavio obistinilo se. Govorio sam da ću biti prvi izbor građana i to su i dokazali. Od svih 36 gradova i općina uvjerljivo sam vodeći u 33, rekao je Komadina dodajući da će situacija u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji ostati ista – u rukama lijevoga centra.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram