Povežite se s nama

Vijesti

Komadina: Želimo da DINA bude sigurna i da radi

Objavljeno

na



Na jučerašnjem susretu s novinarima župan Zlatko Komadina i pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač govorili su o situaciji u DINA-Petrokemiji, regionalizaciji i socijalnim programima koje financira Županija.

Na početku press kolegija, župan Komadina novinare je izvijestio o planovima po pitanju rješavanja problema DINA-Petrokemije. Načelnik Stožera zaštite i spašavanja Marko Boras Mandić u četvrtak će se susreti s predstavnicima klubova Županijske skupštine, a u sljedećoj sjednici Skupštine pitanje DINE će biti jedna od točaka dnevnog reda. “U tijeku su stalni inspekcijski nadzori, ali u DINI predstečajni postupak nije završen. Cilj nam je da DINA bude sigurna i da radi, da radnici primaju plaću”, zaključio je Komadina.

Primorsko-goranska županija, rekao je Komadina, spremna je financirati odvoz klora, ali to netko treba formalno zatražiti.

Župan se zatim osvrnuo na okrugli stol i prezentaciju analize i studije netofiskalnog položaja županija koju je organizirao Institut za javne financije. Teme su bile teritorijalni ustroj te decentralizacija i regionalizacija Hrvatske. Jednoglasni zaključak nazočnih, rekao je župan, bio je da političke opcije lijevog centra i struka smatraju da Hrvatsku treba decentralizirati i regionalizirati. “Samouprava je potrebna, da je opravdala svoje postojanje jer je efikasnija od države, ali da je treba ojačati fiskalno i upravljački te brojčano smanjiti,” rekao je župan dodavši da je za reformu potreban konsenzus svih stranaka no da od nje ne treba odustati.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram