Povežite se s nama

Sport

Kraj priče: Jajalo više nije igrač Rijeke

Objavljeno

na


HNK Rijeka i veznjak Mato Jajalo u petak su dogovorili raskid ugovorne obveze. Nakon više razgovora između klupskog vodstva i predstavnika igrača dogovoren je model raskida ugovora i Mato Jajalo više ni formalno nije igrač Rijeke.

Raskidu ugovora prethodilo je Jajalovo napuštanje priprema u Rovinju bez dozvole kluba i Disciplinski postupak koji je proveden zbog nepoštivanja klupskog pravilnika.

“Nakon svega što se dogodilo igrač bi u daljnjem radu s HNK Rijeka mogao očekivati samo obavezne trenažne procese i isključivanje iz momčadi na određeno vrijeme s upitnim povratkom. Uzimamo u obzir okolnosti koje su dovele do nekog postupka, no to ne znači da toleriramo ponašanje koje nije primjereno i šteti ostatku momčadi ali i ugledu cijelog kluba. Igrač se ogriješio o klupski pravilnik na jedan neoprostiv način što je u konačnici i dovelo do raskida ugovora na štetu igrača koji će platiti naknadu za prijevremeni raskid ugovora. Mi se sada koncentriramo na budućnost i ne želeći gubiti vrijeme nastavljamo s radom na dovođenju pojačanja koja su nam u ovom trenutku potrebna”, rekao je Srećko Juričić sportski direktor HNK Rijeka.

Nakon potpisivanja raskida ugovora Mato Jajalo je iskoristio priliku i pokušao objasniti razloge svog naprasnog odlaska.

“Svjestan sam ishitrenosti i nepromišljenosti svog postupka.  Nisam mnogo razmišljao prije nego sam se odlučio na taj korak, radi se o impulzivnoj odluci zbog obiteljskih razloga koji su izrazito neugodne prirode. Ne želim ulaziti u detalje, želim da razlozi ostanu dio moje privatnosti i nadam se da će me svi razumjeti. Svjestan sam nevolja i neugodnosti koje sam izazvao svojim postupkom i ovim putem ispričavam se svima koji su na bilo koji način pogođeni. HNK Rijeka je za mene napravila mnogo, vratila me u igračku poziciju kojoj sam se prije dolaska u Rijeku samo nadao. Zbog toga će klub i Grad za mene uvijek imati posebno mjesto. Posebice zato što je moj život u Rijeci bio više nego dobar. Zahvaljujem Klubu koji je prihvatio obeštećenje i naknadu za moj odlazak, što je u konačnici razumio u kakvoj se poziciji nalazim a to nikako nije bila obaveza kluba. Znao sam da sam angažiran u veliki klub, cijenim sve s kojima sam surađivao – svoje suigrače, trenera, stručni stožer, Upravu kluba i sve navijače koji ovaj klub bodre na jedan poseban način”, rekao je Mato Jajalo.

HNK Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže