Povežite se s nama

Vijesti

Kreće akcija sterilizacije mačaka uz 50% popusta

Objavljeno

na

Udruga “Mijau” Rijeka uz suradnju sa četiri veterinarske ambulante u Rijeci, i ove godine organizira akciju sterilizacije mačaka u razdoblju od 1. do 28. veljače. Svi građani imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s popustom od 50 posto, tj. za samo 205 kuna po zahvatu. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se čim prije.

S ciljem da se pomogne građanima u doba krize, veći niz godina Udruga organizira akcije i moli sve sugrađane da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima. Vlasnici mačaka i oni koji hrane mačke ispred svojih kuća odgovorni su za povećanje broja mačaka i ukoliko zaista žele pomoći životinjama jedini ispravni i humani način je sterilizacija ženki, ali i mužjaka zbog spolno prenosivi bolesti. Svi su odgovorni i Volonteri savjetuju svim stanarima ukoliko imaju mačke oko svoje kuće, udruživanje i sakupljanje sredstava za sterilizaciju. Mačke je Zakonom zabranjeno uklanjati i ubijati.

Napominje se da Udruga “Mijau” nema azila i ne prihvaća mačiće kako to mnogi misle, a po Zakonu o zaštiti životinja svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati.

Osnovni cilj je kažu u Udruzi, djelovati preventivno s projektom “uhvati, steriliziraj i vrati” koji se provodi  već 12 godina po uzoru na projekte iz cijeloga svijeta. Iz Udruge “Mijau” mole građane Rijeke i Primorsko-goranske županije da pomognu ljubimcima na pravi način sterilizacijom, čime se može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje.

Ako netko od Građana želi sterilizirati mačke koje hrani, a ne može ih uhvatiti i postoperativno brinuti o njima, jer su mačke divlje, mogu se obratiti volonterima udruge koji će im pružiti pomoć. Više informacija o akciji može se dobiti od volontera na sljedećim brojevima mobitela: 091/543 5819 i 091/887 5688.

Veterinarske ambulante koje sudjeluju u akciji su:

  • Veterinarska ambulanta privatne  prakse, “Kućni Ljubimci” Kozala 51, Rijeka,  dr.vet.med. Tamara Ferari Miškulin,  tel: 051/514-399.
  • Veterinarska Ambulanta privatne prakse “Trsat”, Kuflekova 1,  dr.vet.med. Sanjin Polić, tel: 051/216-042.
  • RiVet  Specijalistička veterinarska praksa,Kantrida, Istarska 15, Rijeka, tel: 051/ 561- 452, dr. vet. med. Srećko Krešić i Dr.vet.med. Jagoda Rosović.
  • Veterinarska ambulanta Turković, Viškovo123/c, dr.vet.med. Eugen Turković,  tel.: 257-571, 091/514-2534.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram