Povežite se s nama

Biznis

Kreće nova škola za barmene

Objavljeno

na


Škola barmena je edukacijski program u organizaciji Udruge konobara i barmena Hrvatske. Udruga djeluje od 2003. godine i konstantno unapređuje znanja svojih mentora i predavača kroz razne edukacije. Edukacijom predavača kontinuirano raste i kvaliteta škole barmena.  Škola barmena se odvija prema standardima WFA čiji je ambasador za Hrvatsku upravo predsjednik Udruge Zoran Lukić.

Sa završenom školom barmena dobiva se diploma, koja je upravo radi standarda po kojima radimo, priznata u gotovo cijelom svijetu.

Svaka škola se odvija u malim grupama jer je naglasak na pojedincu te njegovom usavršavanju. Raspolažemo s bazom od skoro 400 različitih pića iz cijeloga svijeta od kojih polaznici na satu pripremaju koktele i tako usporedno usvajaju teoriju i praksu. Tijekom škole barmena polaznici osim same pripreme koktela uče i o komunikaciji sa gostima, osnove menadžmenta te kako pripremiti i održavati uredno svoje radno mjesto. U sklopu edukacije uključen je i gratis free style flair bartending za početnike koji zajedno sa znanjem pripreme koktela čini kompletnog barmena koji osim usluge pruža i animaciju sa znanjem atraktivnog načina pripreme pića.

Škola barmena traje mjesec dana, odnosno 100 sati. Kroz tih 100 sati polaznici uče o povijesti, legendama, baznim pićima te recepture za više od 100 koktela. Predavanja se odvijaju svaki dan (pon-pet) po cca. 4 sata dnevno, a po potrebi se ostaje i duže, sve dok svim polaznicima nije kristalno jasno gradivo koje se taj dan obrađuje.

Kroz cijelu školu kontinuirano se prati i ocjenjuje rad i ambicioznost svih polaznika te se njihovo znanje kontrolira ispitima nakon svake cjeline. Osim teorije koja čini osnovu ovog zanimanja, naša škola svim polaznicima osigurava praksu i rad u realnim uvjetima za vrijeme škole. Za vrijeme prakse naši mentori ocjenjuju polaznike i zapažaju njihovo ponašanje u šanku, urednost, kolegijalnost, snalažljivost i slično.

Škola barmena organizira se u malim grupama jer je bazirana na individualnom pristupu svakom pojedincu. Svim polaznicima se posvećuje jednaka pažnja i malene grupe osiguravaju kvalitetnije usvajanje gradiva i znanja.

Polaznike se kontinuirano ocjenjujemo tijekom cijele škole, a najboljima asistiramo u pronalaženju posla kod naših partnera. Svi koji zapošljavaju barmene koji su položili školu barmena u sklopu naše Udruge znaju koliko su oni kvalitetni čime osiguravamo izvrsne suradnje sa vrhunskim ugostiteljskim objektima.

Škola se održava u centru Rijeke u prostorima Udruge, Ciottina 19/1.

Moguće je organizirati školu barmena na svim lokacijama s minimalno 6 polaznika i osiguranim preduvjetima. Ističemo suradnju sa učilištem Piramida znanja iz Zaboka koji u suradnji s nama provode školu za sjevernu regiju Hrvatske.

Osim škole barmena Udruga konobara i barmena Hrvatske organizira i tečajeve za bariste, Hobby barmen seminar te mnoge druge seminare koje možete vidjeti na našoj stranici www.barmen.hr

Osim seminara organiziramo i In-house treninge za ugostiteljske objekte i hotelske kuće kako bi pomogli podignuti kvlaitetu usluge i Hrvatskog turizma na još višu razinu.

Novi termin Škole barmena započinje 02.02.2015. u Rijeci i 16.02.2015. u Zaboku. Svi nadolazeći termini najavljeni su na našim službenim stranicama.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

07.12.2023.
8.12.2023. u vremenskom trajanju od 7:00 sati do 16:00 sati izvodit će se radovi na sanaciji kolnika u Ulici Vrlije kč.br 3 i 5, odnosno (od raskrižja Glavanićeva ulica – Vrlije – Put Bože Felkera do raskrižja Vrlije – Ulica Slavka Krautzeka). Vozila će moći prometovati Ulicom Put Bože Felkera prema Trgu Viktora Bubnja.

Fiuman Plus

Društvene mreže