Povežite se s nama

Vijesti

Kurelić nastavlja s otezanjem održavanja sjednice Gradskog vijeća, Opatijci moraju čekati još 16 dana

Objavljeno

na

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Opatije, Robert Kurelić, ovog ponedjeljka, 29. listopada, uputio je vijećnicima poziv za održavanje 16. po redu sjednice. No, ona neće biti ipak održana tako skoro kao što su se mnogi nadali s obzirom na to da je situacija prilično “nezgodna”, jer je obustavljeno izvršenje proračuna nakon što na samom početku listopada vijećnici nisu prihvatili predloženi rebalans gradonačelnika Ive Dujmića, odnosno on je povučen nakon što vijećnici nisu pristali niti na kredit niti na prodaju zgrade starog vrtića.

To znači da sportski klubovi, kulturne udruge, poduzetnici, ponosni roditelji tek rođenih beba i brojni drugi barem privremeno ne mogu računati na sve one potpore i dotacije koje su im obećali vijećnici jednoglasno tijekom ove i prošle godine. Dujmić je novi rebalans uputio Gradskom vijeću na usvajanje još sredinom listopada, ali izgleda da će trebati proći punih mjesec dana kako bi se on eventualno i zaista usvojio.

Kurelić je, naime, 16. sjednicu Gradskog vijeća zakazao tek za 14. studenog. Time su indirektno barem većim dijelom potvrđeni naši jučerašnji napisi te se nastavlja otezanje s održavanjem sjednice, naročito ako se zna da je velika većina od svih dosadašnjih 15 održanih sjednica uglavnom održano najkasnije sedam do osam dana nakon sazivanja, a ovog puta morat će proći dvostruko više vremena.

Javnosti točni razlozi nisu poznati, no prema svemu sudeći očito da je predstavničkoj većini koju predvode upravo Akcija mladih i SDP sa svojim koalicijskim partnerima iz IDS-a, HSU-a i Unije Kvarnera potrebno još dva tjedna kako bi međusobno usuglasili stavove za spomenutu sjednicu Vijeća na kojoj će se ponovno raspravljati ili o podizanju kredita ili o prodaji nekretnina. Time bi se “zakrpala” rupa nastala troškom izgradnje novog vrtića nakon što se Zajednica Talijana povukla iz najavljenog sufinanciranja njezine gradnje.

Opatijcima ne preostaje ništa drugo nego strpljivo čekati gradske vijećnike da održe svoju iduću sjednicu te prihvate rebalans nakon čega će im vjerojatno biti isplaćene zaostale potpore i dotacije. U suprotnom, morat će čekati sve do iduće godine, a to bi nekima od njih moglo napraviti poprilične probleme u funkcioniranju, naročito sportskim klubovima čiji omladinski pogoni ovise o proračunskim sredstvima.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram