Povežite se s nama

Vijesti

Laburisti poručili maturantima: Tisuće su poginule zbog pozdrava “ZDS”, pa i maturanti poput vas

Objavljeno

na

Photo:Goran Kovacic/PIXSELLJoš je jedna generacija maturanata napustila školske klupe. Cijelu je Rijeku preplavilo slavlje srednješkolaca. Uz zabavu, smijeh i pjesmu dio maturanata je, nažalost, svoju sreću izrazilo poklicima: „Za dom spremni“. Upravo na to odlučili su reagirati Laburisti, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Pozdrav je to fašista, zločinaca. Pozdrav je to za koji Vlada RH nema tri čiste konačno zabraniti ga, kao govor mržnje i nasilja. Pozdrav je to na kojeg HDZ-ova Vlada blagonaklono gleda, a kad netko iz država „višeg ranga“ priprijeti zbog fašističkog pozdrava, Premijer Andrej Plenković i njegova Vlada odlučno i oštro kažu: „No, no“ priprijetivši pritom kažiprstom.

Sve dok vladajuća stranka HDZ i njezini sateliti ne prestanu fašističke ispade poistovjećivati sa nestašlukom djeteta u vrtiću, dotle će „Hrvati“ i dalje pozdravljati sramotnim pozdravom uzdignute desne ruke, a mladi će smatrati da je ustaški pozdrav „fora“ i „izraz mladenačkog protesta“.

E pa nije „fora“, dragi maturanti. Radi se o pozdravu u ime kojeg su poginule tisuće, pa i ovakovih maturanata poput vas. Radi se o pozdravu kojeg se srami civilizirana Europa. Trebali biste ga se sramiti i vi, ali jednako tako bi puni srama trebali biti i vladajući koji takav pozdrav potiho odobravaju, kao i oni koji su vas trebali više naučiti o fašizmu.

Hrvatski laburisti-Stranka rada, i ove, kao i svih proteklih godina kada se slično događalo u bilo kojoj prilici i mjestu, najoštrije osuđuju fašizam i Vladu RH koja bi zaista nakon svih ovih godina trebala shvatiti da je ovaj pozdrav potrebno hitno zakonom zabraniti”, poručio je David Bregovac.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže