Povežite se s nama


Kultni riječki elektro-pop bend, održat će koncert (u orginalnoj postavi: Marina Perazić i Davor Tolja ) u riječkom klubu Crkva, 17. listopada 2015. godine.

Prošle su gotovo tri godine od povratka grupe Denis & Denis na scenu i to u svim postavama od osnutka do danas. Bend je publiku i medije osvojio sredinom 80-ih i svoju popularnost održao do danas. Od kraja 2012 godine do sada bend je održao niz dobro prihvaćenih koncerata, a svoju premijeru će začiniti nastupom u Crkvi, a nakon istoga DJ pult će preuzeti Marina Perazić i Davor Tolja. Imat ćemo čast da warm-up za koncert na najbolji način odradi DJ Saša Ostojić, doktor medicine, te veliki zaljubljenik i kolekcionar glazbe ovoga doba.

Grupa Denis & Denis osnovana je 1982.godine u kućnim uvjetima i sa posuđenim sinthesizerima Marina i Davor snimaju prve demo snimke koje su odmah zapazili glazbeni urednici na mnogim radio postajama. Prvi nastup imali su krajem 1982 godine u riječkoj Dvorani mladosti kao predgrupa sastavu Boa.

Diskografska kuća Jugoton ubrzo im nudi diskografski ugovor. Prvi album “Čuvaj se” izlazi 1984.godine i pjesma “Program tvog kompjutera” gotovo preko noći osvaja sve radio postaje u bivšoj Jugoslaviji. Materijal se sastojao od kolekcije potencijalnih hit-singlova te je teško neki izdvojiti jer su svi bili favoriti. “Čuvaj se” je u časopisu “Rock” proglašen najboljim albumom u 1984 godini po mišljenju kritike i publike. Po objavljivanju albuma slijedi velika medijska pozornost za sastavom, gdje se nižu televizijski i koncertni nastupi. Za album “Čuvaj se” dobivaju srebrnu i zlatnu ploču.

Krajem 1984.g. Davor Tolja odlazi na odsluženje vojnoga roka, a tijekom njegovih dolazaka u Rijeku snimaju mini LP “Ja sam lažljiva”. Ovim albumom postižu još veću popularnost, a kao velike hit-skladbe između ostalih ističu se se “Voli me još ovu noć”, “Ja sam lažljiva” i “Soba 23” za koje su snimljeni spotovi. U spotovima se zajedno s Marinom Perazić pojavljuje se i Edi Kraljić, koji je mijenjao Tolju dok je ovaj bio na odsluženju vojnoga roka. Na kraju godine od časopisa “Rock” pokupili su niz priznanja od kojih su neki, najbolji video za pjesmu “Ja sam lažljiva” te proglašenje Marine Perazić najseksipinijom i najpopularnijom pjevačicom godine. Album “Ja sam lažljiva” također je prodan u srebrnoj i zlatnoj nakladi.

Davor Tolja vraća se iz JNA 1985. godine. Sastav nastupa kao trio (Tolja-Perazić-Kraljić). U sklopu “Mirodroma” pojavljuju se na poljudskom stadionu u Splitu, a potom i na MESAM-u gdje izvode vrlo zapaženu skladbu “Oaze snova” i osvajaju treću nagradu. Marini je na MESAM-u također uručena nagrada za najbolju pjevačicu godine. Nastupaju na kvalifikacijama za pjesmu Eurovizije u Prištini, gdje su osvojili treće mjesto sa skladbom “Braća Grimm i Andersen”.

U rujnu 1986. godine Marina Perazić odlazi iz sastava i posvećuje se svojoj solo karijeri. Sljedeće godine objavljuje svoj samostalni album pod nazivom “Marina” na kojemu se najviše ističe skladba “Kolačići”.

Davor Tolja i Edi Kraljić nastavljaju djelovati kao Denis & Denis, te okupljaju koncertnu postavu i prelaze na rock. Album “Budi tu” objavljuju 1988. godine na kojemu se izdvajaju skladbe “Bio sam dijete” i “Bengalski tigar” sa kojom na Mesamu osvajaju treće mjesto.

1989.g. grupa prestaje s radom.

Povodom 30-te godišnjice osnivanja I prvog nastupa grupe, 2012.g Marina, Davor i Edi, okupljaju se i održavaju niz zapaženih koncertnih nastupa po svim većim gradovima ex-Yu.

Ulaznice se po cijeni od 50 kuna mogu kupiti preko sustava Eventim.