Povežite se s nama

Vijesti

Lista za Rijeku traži Pavićevu odgovornost i preispitivanje uloge ACI-ja

Objavljeno

na

Kristijan Pavić

Lista za Rijeku oglasila se priopćenjem nakon izjava predsjednika uprave ACI-ja, Kristijana Pavića, kako će radije ulagati u Splitu, nego u Rijeku:

“Povodom potpuno neprimjerenih i nedopustivih izjava predsjednika uprave ACI d.d. Kristijana Pavića, želimo ukazati cjelokupnoj javnosti da je ovo još jedan u nizu dokaza kako je odnos državnih službi i državnih tvrtki prema Gradu Rijeci od hrvatske neovisnosti naovamo gotovo isključivo maćehinski. U ovom konkretnom slučaju, posebno bode u oči da taj maćehinski odnos ispoljava čelnik državne tvrtke koja ima sjedište upravo u Rijeci kao najvećoj luci u Republici Hrvatskoj.

Nakon svega, potpuno je opravdano postaviti pitanje tko su ti ljudi u ACI d.d. kojima je draže investirati u Split nego u Rijeku? Jasno nam je da Kristijan Pavić kao Dubrovčanin privatno nema lokalpatriotskih osjećaja prema gradu u kojemu je sjedište tvrtke kojoj je na čelu, no trebalo bi saznati dijele li to njegovo mišljenje i neki bivši i sadašnji gradski političari koji su u strukturi ACI d.d., primjerice, član Uprave Josip Ostrogović i član Nadzornog odbora Danijel Imgrund koji su aktualni gradski vijećnici, direktor Odjela nautike Juraj Bukša, itd.

Također, nameće se i logično pitanje koliko se takvoj tvrtki može povjeriti sudbina našeg grada i najvrijednijih nekretnina uz obalu, i to ne samo marine, već i putničke obale u nekim daljnjim planovima razvoja nautičkog turizma? Kako možemo uopće vjerovati da će tvrtka čiji čelnik nonšalantno proglašava svoje privatne simpatije prema Dalmaciji poslovnom politikom imati u vidu interese Riječanki i Riječana? Ne sumnjamo da bi Pavić i njemu slični najradije preselili sjedište ACI-ja u Split, a s ACI-jem vjerojatno i Jadroliniju, kao i Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje na moru. Takvi postupci su potpuno nepotrebno stvaranje tenzija između Rijeke i Splita.

I na kraju, moramo primjetiti žalosnu činjenicu da gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović ponovno radi u službi države, a ne građana koji su ga izabrali da vodi ovaj grad. On, umjesto da Pavićeve nedopustive izjave oštro osudi, pokušava ga posredno opravdati nazivajući njegove izjave “nespretnim”. Gotovo kao da se mora dodvoriti Paviću jer bi u protivnom projekt ACI marine bio doveden u pitanje. Tako se opet događa da gradonačelnik, kao u slučaju intendanta, ne razmišlja o dignitetu Rijeke, već očigledno o nekim partikularnim interesima i privatnim odnosima koje ima s pojedincima uključenim u ova događanja.

Građani Rijeke zaslužuju i trebaju dobiti bolje! 

Stoga, Lista za Rijeku traži da se rukovodstvo ACI d.d. ogradi od ovakvih izjava prije nego se toj tvrtki da povjerenje za bilo kakvo daljnje postupanje na području Grada Rijeke te da ACI reagira prema svom direktoru Paviću koji neodgovornim izjavama minira najvažnije poslovne projekte te tvrtke”, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže