Povežite se s nama

Vijesti

Marko Žunić postao počasni konzul Republike Koreje u Rijeci

Objavljeno

naPovodom otvorenja Počasnog konzulata Republike Koreje za Primorsko-goransku i Istarsku županiju sa sjedištem u Rijeci, u Salonu Grada Rijeke održan je prijem za veleposlanika Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Nj. E. Hong Sungwooka i počasnog konzula Republike Koreje za Primorsko-goransku i Istarsku županiju Marka Žunića.

Uzvanicima su se obratili veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Nj. E. Hong Sungwook, gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula, župan Istarske županije Boris Miletić, državni tajnik i izaslanik Ministarstva vanjskih i europskih poslova Frano Matušić i počasni konzul Republike Koreje za Primorsko-goransku i Istarsku županiju Marko Žunić.

Gradonačelnik Filipović istaknuo je kako je otvorenje Počasnog konzulata Republike Koreje u Rijeci dokaz prijateljstva i dobre suradnje dvaju naroda te kako je ponosan što se radi od devetnaestom konzulatu koji je otvoren u Rijeci. „Time potvrđujemo važnost međunarodne suradnje na čemu ćemo u Rijeci nastaviti raditi i u budućnosti“, istaknuo je gradonačelnik i dodao kako će konzulat imati ključnu ulogu u pružanju pomoći i promicanju poslovne i kulturne razmjene dviju zemalja, odnosno regija. „Naš grad, sa svojom bogatom poviješću, raznolikom kulturom i strateškim položajem, spreman je ugostiti korejske tvrtke, investitore i putnike. Rijeka je grad otvoren prema svijetu, s velikim investicijskim potencijalom, dinamičnim i rastućim gospodarstvom, uspješnom kulturnom scenom te toplom i gostoljubivom zajednicom. Zajedno možemo postići velike stvari, bilo na polju poslovanja, obrazovanja ili kulturne razmjene. Neka ovaj konzulat bude simbol naših zajedničkih težnji i potencijala koji su pred nama“, zaključio je gradonačelnik Filipović.

Počasni konzul Marko Žunić naglasio je kako je intencija konzulata da bude platforma za razvoj boljih odnosa između Koreje i Grada Rijeke, Primorsko-goranske i Istarske županije. „Mogu istaknuti dvije stvari koje će mi od samog starta biti prioritet u mojem radu. Prva je uspostava direktne zračne linije između Hrvatske i Koreje koja je postojala do 2019. godine, a druga je uspostava bliskih odnosa između Grada Rijeke i korejskog Grada Busana s ciljem da u skoroj budućnosti ta dva grada postanu Gradovi prijatelji i da ostvaruju uspješnu suradnju na raznim poljima“, istaknuo je Žunić.

Počasnom konzulu puno sreće u budućem radu poželio je i korejski veleposlanik u Hrvatskoj Hong Sungwook istaknuvši kako vjeruje da će prilikom obavljanja svoje dužnosti imati potporu nacionalne kao i regionalne i lokalne vlasti.

Počasni konzulat Republike Koreje za Primorsko-goransku i Istarsku županiju sa sjedištem u Rijeci nalazi se na adresi Storssmayerova 9.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže