Povežite se s nama

Mozaik

Maškarana jota riječkih obrtnika prikupila rekordnih 15.850,00 kn za malog Maura Baraka

Objavljeno

na
Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena je jučer, 02.03.2019. godine,  na Korzu na Trgu Republike Hrvatske, u sklopu 36. izdanja Riječkog karnevala, po 13. put zaredom organizirala humanitarno-gastronomsku manifestaciju Maškarana jota. Posjetitelji su, uz veselu pusnu muziku grupe Maestral i voditelja Dražena Turine Šajete, kupnjom jote, palente kompirice, čaše žlahtine i dobrovoljnim prilogom Daj ča daš bili dio humanitarne priče. Od ukupne prodaje i dobrovoljnih priloga tijekom Maškarane jote prikupljeno je rekordnih 15.850,00 kn, a humanitarnoj akciji svojom donacijom su se pridružili i Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Obrtnička komora Primorsko-goranske županije (OK PGŽ) te svi zajedno omogućili Mauru Baraku lakši korak.  

600 porcija jote, ili kako je popularno nazivaju zimskom kraljicom stola u Primoraca, Istrana i Bodula, uz palentu kompiricu kuhali su riječki obrtnici uz pomoć učenika iz Ugostiteljske škole Opatija. U padeli promjera 1,5 metra kuhalo se 60 kg fažola, 40 kg kupusa, po 20 kg dimljene vratine i kobasica, 7 kg pancete dok su po 20 kg brašna i krompira, maslac i sol miješali master chefovi za palentu kompiricu, članovi Udruge Palentar.

Kao i svake godine, manifestaciju su posjetili primatelji donacije obitelj Barak, trenutno „razvlašteni“ gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, , kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak u pratnji meštra Tonija te mnogi drugi uvaženi gosti i suradnici.

Predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Darko Sertić, posebno je ponosan što se radi o humanitarnoj, tradicionalnoj hvalevrijednoj manifestaciji, te nadodao:

„Prva Maškarana jota održala se 2007. godine, a odlična posjećenost i prihvaćenost iste od strane posjetioca, potpore Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, te ostalih pokrovitelja, sponzora i partnera doprinjela je održavanju 13. po redu jote. Putem Maškarane jote prikupljeno je preko 114.850,00 kn, a sredstva su svake godine donirana nekim drugim potrebitim udrugama i ustanovama u Rijeci i okolici sa ciljem pomoći pri njihovom radu i realizaciji aktivnosti.“ 

Zahvaljujemo se svim pokroviteljima, Odjelu gradske uprave za poduzetništvo grada Rijeke, Hrvatskoj obrtničkoj komori i Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije, supokroviteljima Turističkoj zajednici grada Rijeke, Metro Cash & Carry-u, Općinama Čavle i Kostrena te sponzorima Ugostiteljskoj školi Opatija, Gospoji Pz, „Igralištu“ koje nam kuha jotu, Brasserie As, Limes Studiu, Autoprijevozniku Maršanić Goranu, El-Mar-u, soboslikaru De Martiniju, Udruzi Palentar, Solution Boxu, Transfer service-u i Konobi Tarsa koji su prepoznali rad Udruženja i godinama već pomažu pri realizaciji ove manifestacije.

Ove godine, po prvi put na Maškaranoj joti, sudjelovala je i  HEP Opskrba d.o.o., za kojeg Udruženje voli reći da je strateški partner u projektu Zajednička nabava, koji je na svojem promotivnom štandu predstavio nove pogodnosti koje nudi za sve obrtnike i njihove zaposlenike u kategoriji Kućanstvo i Poduzetništvo.

Ovom, prvenstveno humanitarnom, a zatim gastronomsko-turističkom manifestacijom riječki se obrtnici aktivno uključuju u život grada te doprinose afirmaciji i razvitku urbanog turizma kao orijentacije njegova budućeg razvitka, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram