Povežite se s nama

Vijesti

Miletić: Filipović ne zna kako riješiti korupciju u Čistoći

Objavljeno

na
Županijski vijećnik Mosta Josip Katalinić i saborski zastupnik Marin Miletić uputili su s riječkog Korza kritike na račun gospodarenja otpadom koje vodi Andrej Plenković. “Plenković bez kojega se ne donose niti najmanje odluke u svim ministarstvima, je dobio pismeno upozorenje iz Bruxellesa 8. lipnja kako je Hrvatska u riziku od neispunjenja ciljeva odvajanja i recikliranja otpada do 2025. godine i da ćemo plaćati velike penale”, upozorio je saborski zastupnik Miletić pa je nastavio: “I što je Plenković napravio? Dva tjedna nakon toga donosi novi plan gospodarenja otpadom koji je identičan starom i potpuno zastario koncept gospodarenja otpadom”, rekao je Miletić.

Zastupnik Miletić je kritizirao i riječku vlast. “Čovjek očekuje da će lokalna vlast posložiti gospodarenje otpadom, pogotovo odvajanje biootpada, ali Filipović ne zna kako riješiti korupciju i dalje pušta da u vrhu riječke komunalne tvrtke – Čistoće budu ljudi protiv koji se vode postupci za korupciju”, istaknuo je zastupnik Miletić.

Pritom misli na donedavnu direktoricu tvrtke Čistoća, Jasnu Kukuljan, koja unatoč ozbiljnim optužbama za korupciju i dalje ima visokopozicionirano radno mjesto u toj tvrtki.

Josip Katalinić, županijski vijećnik Mosta je progovorio o riječkom gospodarenju otpadom koji ima više rupa od švicarskog sira, ističe se u priopćenju.

“Rijeka se potpuno ne snalazi u priči gospodarenja otpadom. Biootpad se ne odvaja, sortirnice danas ne funkcioniraju, a Marišćina je magna charta potpuno promašene politike gospodarenja otpadom”, rekao je Katalinić. Katalinić je predstavio njegovu inicijativu koja je usvojena u Županijskoj skupštini kroz koju je jedinicama lokalne samouprave osigurano 33.000 eura za početak projekta odvajanja biootpada. “Ovime pokazujemo da nismo samo oni koji kritiziramo, nego smo mi konstruktivna politička opcija koja doprinosi kvalitetnijem životu naših građana.”

Katalinić je pozvao gradove i općine i komunalna društva da se jave na aktualni natječaj.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže