Povežite se s nama

Izbori

Miletić najavio da će 34 riječka kvarta dobiti 34 milijuna kuna na raspolaganje

Objavljeno

na
Mostov kandidat za riječkog gradonačelnika, Marin Miletić, već dulje vrijeme ističe kako želi dati puno više autonomije mjesnim odborima. To namjerava napraviti tako što će im staviti na raspolaganje značajnija novčana sredstva.

Kod mene je sve otvoreno, pošteno, jasno. Nisam okupio oko sebe interesnu elitističku skupinu koji su unaprijed podijelili fotelje, stavili šapu svojih interesa na naš grad. Koji nemaju svetinje, kojima je novac i moć sve. Koji bi preko tuđih grobova prešli, vlastitu mamu bi prodali samo da si osiguraju fotelju. Ljigavci bez časti i morala. Okupio sam nestranačke ljude. Različitih pogleda. Svima nam je temelj: POŠTENJE, ČAST. Svi smo spremni sebe žrtvovati, da bi našim Riječanima bilo bolje. Ne borimo se mi za svoje fotelje. Te fotelje znače nespavanje, starenje, stres. Ali, one znače i odgovornost. Čast. Ponos. Imam odgovornost prema Rijeci.

Probuditi uspavani grad. I očistiti ga od sve prljavštine. Kao i sačuvati ga od interesnih elitističkih skupina.

Zatvaranje uslijed pandemije pokazalo nam je da je potrebno više prostora i sadržaja dostupnih u blizini mjesta stanovanja. U tom trenutku pokazala se važnost uređenja javnih lokalnih prostora – trgova, pločnika, šetnica, parkova i igrališta. Oni kvartovi koji su imali uređene javne površine, kao i dostupnost svega što stanovnicima treba, pokazali su se prostorima u kojima je jednostavnije i lakše dočekati prestanak restriktivnih mjera. U tim kvartovima smanjila se potreba za kretanjem u druge zone grada.

Kvartovska autonomija, koja postavlja upravljanje riječkim kvartovima donekle na razinu kvartova, potiče oblikovanje takvog novog lica kvarta. Upravo zato ću pokrenuti inicijativu Vi odlučujete! 34 milijuna kuna za 34 kvarta, pri kojoj bi se omogućilo planiranje dijela proračuna koji bi se realizirao prema vašoj autonomnoj volji.

Moj tim i ja NIKOME ništa ne dugujemo. Nemamo skrivenih gospodara. Mi smo oni koji donose prave promjene našoj Rijeci”, istaknuo je Miletić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram