Povežite se s nama

Sport

Mišković: Izvedba tih superligaša podsjetila me na družbu Pere Kvržice

Objavljeno

na
Damir Mišković također nije vidio ispad Nenada Bjelice, koji je dominantna tema u medijima nakon derbija Osijeka i Rijeke (0:0).

Bjelica je u tunelu navodno uputio niz psovki prema igračima i Stručnom stožeru Rijeke te je zapitkivao: “Je li im dobro u korporaciji?” Priču koja je objavljena u medijima nitko nam nije mogao potvrditi. Incident nije zabilježio delegat Jure Zečević, psovke nije čuo ni Goran Tomić, a o slučaju ništa ne zna čak ni pomoćni trener Rijeke Darko Matrljan, koji je, prema novinarskim izvještajima, odgovorio Bjelici u tunelu.

Danas smo o situaciji razgovarali i s Bjelicom, koji se našao na udaru kritika zbog svog temperamenta. Poručio je da ga napadaju jer je uspješan, a da temperament koji ga je do toga doveo sigurno neće mijenjati, piše Index.

“Čudi me Bjelica, moram priznati. Ako je istina da je psovao i govorio o nekakvoj korporaciji, to je u najmanju ruku čudno i nema nikakve logike. Ja to nisam čuo, ali ako se stvarno dogodilo, pomalo je žalosno da je Bjelica na to spao. Nemam neki poseban komentar”, kazao nam je Mišković.

Želio je razgovarati o utakmici, a ne o Bjelici.

“To je bio pravi derbi, divlji i zanimljiv. Ne slažem se s porukama iz Osijeka da su bili bolji. Smatram da je Rijeka trebala uzeti sva tri boda, ali ok, bilo je puno želje i s naše i s njihove strane”, komentirao je.

Rijeka za Osijekom zaostaje čak 15 bodova, a Bjelica smatra da je to ključni motiv onih koji ga napadaju. Mišković nam je kazao da se ne želi spuštati na takvu razinu razgovora, posebno u trenutku kad nogometu treba jedinstven pristup da preživi koronakrizu. Za Rijeku bi bio uspjeh da izbori treće mjesto u prvenstvu koje vodi u europske kvalifikacije, a sada im bježi jedan bod. Na njemu je trenutno Gorica.

“Kada se zbroji sve što smo prošli tijekom izuzetno teške sezone, dobro je. Zaboravljamo pauzu zbog korone, zaboravljamo da je korona i dalje tu. Igrači su prošli krizne trenutke, igrali smo u Europi i igrali smo izvrsno do veljače. Padovi su normalni i svima se događaju. Od posljednjih sedam nismo izgubili u šest utakmica, kiksali smo samo protiv Istre u Kupu i time ne mogu biti zadovoljan. Tako je, kako je. Ključno je da izborimo kvalifikacije za Europu. Ako uspijemo, bit će to super, sezona će biti uspješna. Na kraju balade, ako nisi prvak, svejedno nam je jesmo li drugi ili treći. To sam govorio i prije nego što je sezona počela”, podsjeća Mišković.

Gazdu Rijeke i ključnog operativca HNS-a pitali smo kako je doživio osnivanje Superlige.

“Jasno je da veliki klubovi žele više novca, ali nije u redu što su to napravili iza leđa svoje kuće. To se tako ne radi. Ne znam koji je njihov plan niti sam ga vidio, pa to ne mogu komentirati. Ali osjećaj je da su htjeli spasiti sebe, a manje klubove ostaviti da tonu u neizvjesnosti. Treba doći do kompromisa. Velikim klubovima izlazilo se u susret, njihove ideje i želje su uvijek saslušane u UEFA-i, dok su oni pokušali doći do probitka mimo svih drugih. Mislim da su na početku napravili veliku grešku upravo jer nisu komunicirali, ispalo je da je riječ o zavjeri. Ujedinjena nogometna Europa im je pokazala što misli o tome. Teško mi je shvatiti kako su zamislili svoj plan. Imamo UEFA-u koja je naša krovna organizacija i ako su nešto htjeli poboljšati, odnosno ako su željeli da u ligu uđe više novca, to su trebali raspraviti unutar kuće. Nitko nije blesav i svima je protekla godina bila izuzetno teška. Ali izvedba tih superligaša podsjetila me na družbu Pere Kvržice.”

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram