Povežite se s nama

Vijesti

Mladi iz cijelog svijeta u Rijeci sadili biljke bambusa i jagode

Objavljeno

na
U Rijeci se od 9. do 16. srpnja 2018. godine održava 2. Međunarodni susret mladih u Rijeci – RAIYS (Rijeka Annual International Youth Summit). Tema susreta je kreativnost i mir te tijekom susreta djeca iz brojnih zemalja sudjeluju u raznim aktivnostima, od radionica na temu mira i kreativnosti do izleta i posjeta lokalnim institucijama.

Kao posebno važnu aktivnost, u petak 13. srpnja 2018. godine organiziran je i „service learning day“, odnosno učenje kroz volonterstvo, a kako bi se potaklo mlade na doprinos lokalnoj zajednici. U sklopu navedene aktivnosti mladi su sudionici, zajedno s djelatnicima KD Čistoća Rijeka, na Klobučarićevom trgu, posadili stabljike bambusa u vaze te time oplemenili ovaj frekventan riječki lokalitet i učinili ga vizualno atraktivnijim. Ujedno, ovime je prostor na kojem učenici OŠ Nikola Tesla provode svoje odmore, postao ugodniji za boravak i aktivnosti izvan školske zgrade.

Također, u sklopu iste aktivnosti, mladi su sudionici susreta sudjelovali na Trgu Matije Vlačića Flaciusa, poznatom i  kao Čajni trg, u plijevljenju vaza te sadnji jagoda prilikom čega su upoznati sa specifičnostima ovoga jedinstvenog trga kao i vrijednim vrstama bilja na njemu.

Za uspješno sudjelovanje u navedenim aktivnostima KD Čistoća je dobila i prigodne zahvalnice.

 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže