Povežite se s nama

Crna kronika

Muškarac na zaobilaznici vozio skoro 200 km/h

Objavljeno

na


U razdoblju od 16. do 18. siječnja na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 25 prometnih nesreća. U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba teško ozlijeđena, a dvije su lakše ozlijeđene.

U istom razdoblju prometna policija je zabilježila 424 prometna prekršaja, od čega najviše, 149 prekršaja vezanih uz brzinu upravljanja vozilom, zatim 61 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola te 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Izdvajamo dvojicu vozača zatečenih 17. siječnja koji su znatno prekoračili dozvoljenu brzinu upravljanja vozilom. Tako je oko 13 sati na Diračju u Rijeci zatečen 40-godišnji vozač Renaulta koji je upravljao vozilom brzinom od 193 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 90 km/h.

Oko 16 sati istog dana na čvoru Matulji zaustavljen je 44-godišnji vozač Audija. Pod utjecajem alkohola od 1,00 g/kg, vozilom se kretao brzinom od 175 km/h iako je na tom mjestu ograničenje brzine od 90 km/h.

Obojici su temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdani prekršajni nalozi na iznos od 3 000 kuna te izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije  u trajanju od mjesec dana.

Nadalje,  u noći 17/18. siječnja provedena je akcija usmjerena na sprječavanje vožnje pod utjecajem alkohola u organizmu. Nedozvoljena koncentracija alkohola utvrđena je kod 40 vozača, i to kod 39 vozača osobnog vozila i kod jednog vozača teretnog vozila. Najviše, 30 vozača je s izmjerenom koncentracijom alkohola između 0,50 i 1,50 g/kg, kod 6 vozača koncentracija alkohola bila iznad 1,5 g/kg, a kod 4 vozača koncentracija alkohola do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

Najveći je broj alkoholiziranih vozača u dobi od 18. do 24. godine života-15 vozača te 14 vozača u dobi od 25. do 30. godine.

Rekorder akcije je 20-godišnjak iz Kraljevice kojega je policija zatekla oko 3 sata na području Martinkovca kako upravlja osobnim vozilom marke Škoda. Izmjerena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 1,87 g/kg.

Također, izdvajamo još nekoliko prekršaja u prometu koje je policija zabilježila tijekom vikenda.

Ujutro, 16. siječnja u Matuljima zatečen je 53-godišnji vozač Chryslera kojem je u listopadu prošle godine isteklo važenje prometne dozvole i osiguranje vozila. Istog dana, oko 17 sati u Škrljevu je zaustavljen 49-godišnji vozač Nissan micre koji je upravljao vozilom usprkos važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije, pod utjecajem alkohola od 0,86 g/kg, bez vozačke dozvole, a za koju je policija utvrdila da je istekla još u srpnju 2012. godine, dok mu je prometna dozvola istekla u svibnju 2014. godine.

Jučer, oko 10,50 sati na Jadranskoj magistrali kod Klanfara, pored Crikvenice 47-godišnjakinja je upravljala mopedom kojem je u travnju 2007. godine isteklo važenje prometne dozvole, a ona ne posjeduje vozačku dozvolu za tu kategoriju vozila.

Bez vozačke dozvole za tu kategoriju vozila, istog dana oko 11,40 sati na čvoru Draga zatečen je i 34-godišnjak,  koji je upravljao motociklom Yamaha.

Svi vozači zatečeni su prekršaju prekršajno su prijavljeni sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, a neki od njih i zbog počinjenja više prekršaja iz spomenutog Zakona.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže