Povežite se s nama

Crna kronika

Muškarac u Jelenju dobio 20.000 kn kazne zbog vožnje s 2,79 promila

Objavljeno

na


Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i proteklog je vikenda policija pojačano nadzirala promet. Policijski službenici su nadzirali kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela te ostale prekršaje kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju tako je evidentirano ukupno 327 prometnih prekršaja. Od tog broja su evidentirana 148 prekršaja prekoračenja brzine, zatim 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, po 13 prekršaja vozača zatečenih u vožnji pod utjecajem alkohola i u nepropisnom korištenju mobitela, a zabilježeno je i četiri prekršaja vožnje s neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te tri prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje.  Uz 119 ostalih prekršaja, jedan vozač je zatečen i u upravljanju vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Najveća brzina evidentirana je u subotu, 5. rujna u 12.50h na autocesti A6 kod vijadukta Zečeve Drage. Osobno vozilo marke Seat, zagrebačkih registarskih oznaka, kretalo se u smjeru Rijeke brzinom od 197 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine propisano na 110 km/h.

Što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola, od 122 alkotestirana vozača, njih 13 je zatečeno u vožnji pri utjecaju alkohola. Kada je riječ o koncentracijama, po pet vozača je evidentirano u kategoriji iznad 1,51 g/kg, kao i od 0, 51 do 1,00 g/kg. Dva su vozača bila s koncentracijom između 1,01 do 1,5 g/kg, dok je jedan vozač s koncentracijom do 0,5 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

Najveća koncentracija od 2,79 g/kg izmjerena je 52-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Jelenja. Policija ga je u subotu, 5. rujna oko 22.45 sati zatekla dok je u alkoholiziranom stanju upravljao vozilom marke Fiat, riječkih registarskih oznaka. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije te je po završetku postupanja sankcioniran prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Predložena mu je novčana sankcija od 20 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca. Također je i prijavljen prema odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram