Povežite se s nama

Vijesti

Na jelenjskom području sve je više stranih turista

Objavljeno

na
Nakon nekoliko nelektroničkih, održana je sjednica Općinskog vijeća Jelenja u Domu kulture Dražice, radi poštovanja epidemioloških mjera uz COVID-19. Vijećnici su donijeli odluku o visini novčane nagrade za dobitnike javnih priznanja koja će se u rujnu, u povodu Mihoje, zaštitnika Župe Jelenje i Dana Općine dodijeliti na svečanoj sjednici. Tako će laureati dobiti tri tisuće kuna za nagradu za životno djelo, kao i za kolektiv koji pridonosi razvoju jelenjskog kraja. Novčana nagrada od 1.500 kuna osigurana je za pojedinca godine, a za najboljeg učenika i srednjoškolca osigurana je nagrada po tisuću kuna svakome. Ukupan fond novčanih nagrada za najuređeniju okućnicu iznosi 1.200 kuna, a nagradit će se tri najbolje uređene okućnice. Uskoro će biti raspisan i javni natječaj na www.jelenje.hr za dostavu prijedloga.

Vijećnici su, između ostaloga, dobili izvješće TZO-a Jelenje, prema kojem je vidljivo da turistički promet unazad nekoliko godina bilježi kontinuirani rast noćenja, pri čemu veći broj dolazaka i noćenja ostvaruju strani turisti, pa je turistički promet zabilježio 2.473 dolaska turista, a ostvareno je i 14.410 noćenja. Krajem godine izgrađena je i turistička platforma Visit Jelenje, koja na dostojan način prezentira turističke adute jelenjskog kraja. Općinsko vijeće dalo je i suglasnost za izradu Strategije razvoja Općine Jelenje za razdoblje do 2021. do 2026. godine.

– Novom Strategijom utvrdit ćemo smjer razvoja našeg zavičaja i izgradnje te kapitalnih projekata koje želimo napraviti. Strategija je važna i za kandidaturu projekata na EU fondove i razne natječaje, pojasnio je načelnik Marčelja, dodajući kako je Vijeće dalo suglasnost za izradu i Strategije upravljanja imovinom u budućem razdoblju, stoga će stručne službe izraditi taj dokument.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram