Povežite se s nama

Sport

Na Korzo stiglo stotinjak oldtimera u sklopu 28. međunarodnog susreta

Objavljeno

na
U sklopu 28. međunarodnog susreta povijesnih automobila u organizaciji Oldtimer kluba Rijeka 1996, s riječkog Korza startalo je stotinjak vozila iz četiri zemlje u smjeru Drivenika i Novog Vinodolskog. Sudionike ovog jedinstvenog natjecanja pozdravio je i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Ovaj susret povijesnih automobila koji ima promocijski i natjecateljski sportsko-turistički karakter okupio je stotinjak sudionika iz Hrvatske i inozemstva, uz čitav niz povijesnih automobila, posebno onih proizvedenih prije i neposredno po okončanju Drugog svjetskog rata.

Nakon predstavljanja na riječkom Korzu, ove godine oldtimeri vožnju nastavljaju dionicom  Rijeka – Meja – Hreljin – Drivenik – Grižane – Bribir – Novi Vinodolski -Pavlomir. Prvo zadržavanje je u Driveniku uz posjet frankopanskom kaštelu, a potom na obalnom pojasu u Novom Vinodolskom. Sportaši će svoj zadatak posebnih vožnji odraditi upravo u Novom, da bi se svi na kraju okupili u Pavlomiru uz završni ručak i podjelu nagrada najzaslužnijima.

Predstavljajući ovogodišnju manifestaciju Marino Radan, predsjednik riječkog Oldtimer kluba zahvalio je na pomoći Gradu Rijeci i jedinicama lokalne samouprave na trasi natjecanja kao i turističkim zajednicama Općine Vinodolske i Grada Novog Vinodolskog.

Sudionike ovog jedinstvenog natjecanja pozdravio je i riječki gradonačelnik Marko Filipović naglasivši kako Oldtimer kluba Rijeka 1996 ne samo da njeguje tradiciju očuvanja povijesnih automobila, već doprinosi i turističkoj ponudi grada Rijeke obogaćujući je ovakvim programima poput današnjeg okupljanja na Korzu.

Riječki oldtimer klub jedini je u Hrvatskoj član Hrvatskog oldtimer saveza koji tijekom kalendarske godine, već više od četvrt stoljeća, organizira i auto i moto oldtimer rally, a jedini je i koji uz susret organizira i natjecateljski program u okviru Prvenstva HROS-a.

Ovogodišnji je susret započeo jutarnjim okupljanjem i verifikacijom sudionika od 8 do 10 sati na središnjoj riječkoj šetnici Korzu, odakle je, ispred Radio Rijeke, uslijedio start od 10,30 sati. Dionica je ukupne duljine 50,6 km, a jednosatna zadržavanja su u Driveniku, uz predviđeni dolazak oko 11,30 sati i Novi Vinodoski oko 14 sati. U Vinskoj kući Pavlomir iza 15 sati okončat će se ovogodišnji Oldtimer rally Rijeka 2024.,

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže