Povežite se s nama

Sport

Na Rujevici uskoro gradnja tribina za 5.000 gledatelja

Objavljeno

na
Zamjenski stadion HNK Rijeke, na čijoj je izgradnji na Rujevici već neko vrijeme angažiran veći broj ljudi, uskoro bi trebao početi poprimati i prve obrise. Najveća nedoumica čelnika riječkog nogometnog prvoligaša bila je vezana uz tribine i njezin kapacitet.

Iako su iz Hrvatskog nogometnog saveza bili spremni izaći u susret te izdati dozovolu za natjecanje čak i u slučaju montažnih i polumontažnih tribina, to je je na kraju ipak spriječeno s najviše razine. UEFA nije odobrila takav plan, pa se ipak moralo pristupiti gradnji fiksnih tribinama koje će igralište okruživati s tri strane.

Ubrzo bi trebali krenuti radovi na izgradnjih samih tribina, a one će kad budu dovršene moći primiti približno čak pet tisuća gledatelja.

Glavna tribina će primati između tri do tri i pol tisuće gledatelja, a nasuprot nje će se nalaziti tribina kapaciteta oko tisuću i petsto gledatelja. Postojat će i jedna manja tribina na južnoj strani s koje će utakmice moći pratiti približno tristo gledatelja i bit će namijenjena prvenstveno gostujućim navijačima.

Prema trenutnom planu, svi radovi trebali bi biti dovršeni do kraja proljeća, pa se i dalje stoji kod plana da će HNK Rijeka svoju prvu utakmicu u nogometnoj sezoni 2015./2016. odigrati na novom zamjenskom stadionu na Rujevici, što istodobno znači i kretanje u izgradnju novog stadiona na Kantridi.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.01.2023.
Od četvrtka, 26. siječnja 2023. godine bit će zatvoren istočni ulaz / izlaz na parkiralište Delta zbog radova na uvođenju novog sustava naplate. Previđeno trajanje radova je minimalno 7 dana, ovisno o vremenskim prilikama.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram