Povežite se s nama

Sport

Nagrađeni najbolji studenti sportaši i fakulteti Unisport-a u Rijeci

Objavljeno

naNa Rektoratu Sveučilišta u Rijeci ovog petka, 19. listopada 2018. održana je tradicionalna svečana dodjela odličja i zahvalnica studentima sportašima Sveučilišta u Rijeci, koji su u 2017./2018. akademskoj godini u Unisport ligi i na državnom studentskom prvenstvu Unisport Finals 2018. i Europskim sveučilišnim igrama u Coimbri te Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u rukometu ostvarili sjajne rezultate.

”Sigurna sam da je bavljenje sportom jedan od najboljih načina da razvijate različite životne vještine i to: kako uskladiti studentske i sportske obveze, kako se nositi s autoritetom trenera, razvijati odnose sa suigračima, kako svladavati osjećaje i reakcije u prijelomnim trenucima natjecanja, kako se nosite i s pobjedom i s porazom…  Sve to što razvijate u sebi kroz sport čini vas ne samo izvrsnim sportašima nego i boljim, zrelijim i potpunijim osobama i nagrada je samo po sebi. Vašim uspjesima utječete na sve nas koji vas gledamo, podižete samopouzdanje i pozitivan stav svima. Vaše vas Sveučilište danas slavi, a ja vam čestitam na sportskim uspjesima i na tome kakve ste mlade osobe već danas te vas pozivam da i u budućnosti u sportu i izvan sporta zadržite sportski i borbeni duh”, obratila se prisutnima prorektorica Maćešić.

Odličja, koja su uručili prorektorica za informatizaciju i organizaciju Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Senka Maćešić i dopredsjednik Riječkog športskog sveučilišnog saveza, Viktor Moretti, prof. dodijeljena su:

Najuspješniji fakultet Unisport lige 2017./2018. u muškoj konkurenciji je TEHNIČKI FAKULTET U RIJECI. Prijelazni pehar preuzeo je student Ljubomir Pozder.

Najuspješniji fakultet Unisport lige 2017./2018. u ženskoj konkurenciji je MEDICINSKI FAKULTET U RIJECI. Prijelazni pehar preuzeo je student Luka Šimić.

Najuspješniji fakultet Unisport lige 2017./2018. u ukupnom poretku je MEDICINSKI FAKULTET U RIJECI. Prijelazni pehar preuzeo je student Luka Šimić.

Najuspješniji student sportaš Unisport lige 2017./2018. je DANIEL IVANIČIĆ s Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Najuspješnija studentica sportašica Unisport lige 2017./2018. je KIKA VRKLJAN s Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Najuspješnija voditeljica Unisport lige 2017./2018. je SARA KRAJAČEVIĆ s Veleučilišta u Rijeci.

Za poseban doprinos Unisport ligi 2017./2018. plaketa je dodijeljena i studentici ZORI MARKOV s Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Glavni tajnik Riječkog športskog sveučilišnog saveza g. Marko Žunić pridružio se prorektorici Mačešić i prof. Morettiju u dodjeli zahvalnica za rezultate osvojene na sveučilišnom prvenstvu Republike Hrvatske Unisport Finals. Sveučilište u Rijeci ovime odaje priznanje najuspješnijim sportašicama i sportašima ovogodišnje državne završnice.

U ženskoj konkurenciji Unisport finals 2018. zlatna je medalja osvojena u sportu: ODBOJKA, a radi se o najuspješnijim natjecateljicama s raznih sastavnica Sveučilišta u Rijeci.

 

U muškoj konkurenciji Unisport finals 2018. zlatna medalja osvojena u sportu: KOŠARKA, a radi se o najuspješnijim natjecateljima također s raznih sastavnica Sveučilišta u Rijeci.

U muškoj konkurenciji Unisport finals 2018. još je jedna zlatna medalja osvojena u sportu: RUKOMET, a radi također se o najuspješnijim natjecateljima s raznih sastavnica Sveučilišta u Rijeci.

U muškoj konkurenciji Unisport finals do 73 kg u JUDU zlatnu je medalju osvojio DOMINIK SUMPOR, dok je u toj istoj kategoriji treće mjesto osvojio DENI URIČIĆ.

U kategoriji do 90 kg treće mjesto osvojio je : DARIO BAREŠIĆ, a pod vodstvom izbornika Slaviše Bradića.

U muškoj i u ženskoj konkurenciji Unisport finals 2018. srebrne medalje osvojile su ekipe u sportu: STOLNI TENIS te u ženskoj konkurenciji ODBOJKA NA PIJESKU, a u muškoj BADMINTON.

U muškoj konkurenciji Unisport finals 2018. brončanu medalju osvojila je ekipa u sportu ODBOJKA NA PIJESKU, a u ženskoj konkurenciji ekipa iz sporta TENIS.

Dodijeljene su i zahvalnice laureatima ovogodišnjih Europskih sveučilišnih igara, održanih ovoga ljeta u portugalskoj Coimbri. U ženskoj konkurenciji brončane medalje osvojene su u sportu ODBOJKA.

Ovoga se ljeta u Rijeci održalo i Svjetsko sveučilišno prvenstvo u rukometu kojeg je domaćin bilo upravo Sveučilište u Rijeci. Na tom su prvenstvu u sklopu Hrvatske SVEUČILIŠNE RUKOMETNE REPREZENTACIJE u muškoj konkurenciji nastupali i osvojili srebrnu medalju i studenti riječkoga Sveučilišta. I njima su dodijeljene zahvalnice.

Sveučilište u Rijeci ponosno je i čestita svim sportašicama i sportašima, kao i njihovim voditeljima sa željom da i dogodine ponove svoje uspjehe i porukom da budu primjerom mlađim naraštajima te s još većim entuzijazmom i uspjehom brane boje svojeg Sveučilišta.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.11.2023.
Prodajno mjesto TD Rijeka plus d.o.o. od dana 29.11.2023.godine ponovno radi po uobičajenom radnom vremenu, i to od ponedjeljka do petka od 6:30-19:30 sati, a subotom od 7:30-16:30 sati. Produljenje mjesečnih ili tjednih parkirnih karata moguće je izvršiti i putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže