Povežite se s nama

Mozaik

Najavljen program ovogodišnjeg Malik festa

Objavljeno

na
Popularni Malik fest – festival legendi i mitova Istre i Kvarnera održat će se i ove godine. Prenosimo priopćenje organizatora:

“Drugi vikend u rujnu pružit će Vam priliku da prođete kroz vrata vremena i izgubite se u čarima srednjeg vijeka. Trsatsku gradinu 10. i 11. rujna nastanit će viteški logori iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Italije. Malik fest – festival legendi i mitova Istre i Kvarnera ove godine donosi pregršt likova iz svijeta mašte i oživljava povijest Trsata. U dva dana posjetioci će imati priliku naučiti mačevati, streličariti, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, jahati konje, vidjeti brojne predstave, stare zanate,  slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera  te se pogostiti u srednjovjekovnoj krčmi by Kings – Fumo Santo.

Kroz cjelodnevni kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi, Malik će za vikend oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života. Mali i veliki posjetitelji moći će prošetati među viteškim taborima, čuti više o srednjovjekovnim načinima borbe i starim zanatima te i sami postati vitezovima ili damama. Tu su razne radionice, škole mačevanja i streličarenja, neizostavne dvorska luda, predavanje o pivarstvu, predstavljanje knjige o Frankonapima, pričanje legendi, borba između vitezova i hrabre djece, bojanje tkanine na srednjovjekovni način, vatreni show i cijeli jedan svijet koji čeka da ga otkrijete!

Organizator Malik festa 2022. je Udruga za oživljenu povijest Ordo Santi Viti. Manifestaciju sponzoriraju: TZ Rijeka, Grad Rijeka, PGŽ i TZ Kvarner”, stoji u priopćenju organizatora.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram