Povežite se s nama

Mozaik

Nakon gotovo 5 godina Tamara Obrovac na riječkoj pozornici

Objavljeno

naHrvatski kulturni dom na Sušaku za utorak 11. veljače najavljuje gostovanje velike Tamare Obrovac. Nakon gotovo pet godina ovo će biti njezin prvi nastup u Rijeci, a posebno veseli što će se na ovom koncertu premjerno moći čuti i novi materijal koji je pripremila sa svojim posljednjim bendom TransAdriatic Quartet.

Tamara Obrovac jedna je od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni – pjevačica, flautistica, skladateljica i autorica tekstova. Zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe i dijalekta koje koristi u kreiranju svog glazbenog izraza, posljednjih je godina stekla veliku popularnost. Uz kontinuiranu međunarodnu koncertnu aktivnost Tamara sklada glazbu za kazalište i film, za što je višestruko nagrađivana.

Od njegovog izlaska u lipnju 2019. godine Tamara Obrovac s TransAdriatic Quartetom promovira svoj dvanaesti autorski album TransAdriaticum, a Rijeka se našla u dobrom društvu gradova kao što su Bruxelles, Pula, Feldkirchen, Birštonas & Jonava, Dubrovnik, Gdańsk, Buenos Aires…

Na novom albumu Tamara uz sjajne prateće glazbenike istražuje nešto drugačiju glazbenu estetiku, više intimističkog prizvuka. Ovim novim glazbenim materijalom još jednom donose jedinstveni glazbeni projekt koji kombinaciju jazza i tradicije pretvara u improviziranu glazbu modernog doba.

Uz Tamaru i njenog dugogodišnjeg suradnika, izvanserijskog hrvatskog bubnjara Krunoslava Levačića, u ovoj glazbenoj formaciji nastupaju dvojica značajnih predstavnika suvremene talijanske jazz scene, pijanist Stefano Battaglia i kontrabasist i violončelist Salvatore Maiore.

Ulaznice po cijeni od 100 kn te 120 kn na dan koncerta moguće je kupiti online preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i caffe baru Nad urom te sat vremena prije početka koncerta na blagajni HKD-a.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram