Povežite se s nama

Vijesti

Napokon novi rotori u Rijeci

Objavljeno

naKružna raskrižja u svijetu već su godinama jedan od glavnih načina smanjivanja prometnih gužvi, no u Rijeci ih se može praktički nabrojati na prste jedne ruke. To bi se ipak trebalo postupno promijeniti u sljedećih godinu – godinu i pol.

Hrvatske ceste tijekom 2015. i 2016. godine imat će dosta investicija u prometnice na riječkom području, a u planu je i izgradnja četiri rotora. Za neke od njih već je pripremljena dokumentacija i izrađeni idejni projekti, dok su neki, kako javlja Novi list, tek u planiranju.

Najprije bi se trebao sagraditi rotor Plumbum gdje se spaja Šetalište 13. divizije i Ulica Janka Polića Kamova, a on bi trebao biti dovršen krajem ove godine.

Drugi rotor će se graditi na raskrižju koje spaja Ulici Martinkovac i Ulicu Miroslava Krleže koje vode prema Srdočima.

U planu su još rotori Pavlovac (raskrižje Ljubljanske ceste, Kvarnerske ceste i Ulice Pavlovac), a možda najznačajniji bi trebao biti rotor koji će biti izgrađen na raskrižju Osječke, Prvomajske, Tizianove i Ulice Frana Kresnika gdje se prilično često stvaraju prometne gužve, za koji doduše još nije donijeta konačna odluka.

Za sve rotore već je pokrenut postupak s izradom dokumentacije, no točnih termina dovršetka radova nema, ali za očekivati je da će neki od njih biti gotovo krajem ove godine, prvenstveno Plumbum, dok bi ostali trebali biti gotovi u prvoj polovici 2016. godine.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram