Povežite se s nama

Vijesti

Nova megajahta gradit će se u Rijeci: MKM Yachts naručio izgradnju trupa trećeg Scenic Eclipsea

Objavljeno

na


Nakon uspješne isporuke luksuznog istraživačkog kruzera Scenic Eclipse II dovršene u travnju 2023. čak tri mjeseca prije roka, Scenic grupa i MKM Yachts nastavljaju dobru suradnju s riječkim brodogradilištem potpisivanjem ugovora za izgradnju trupa za treću luksuznu megajahtu iste klase. Novi brod flote vodeće svjetske kompanije za luksuzna kružna putovanja, Scenic grupe, koja se od 2007. bavi i brodogradnjom, bit će već treći građen u Hrvatskoj, gdje će izgradnja započeti konstrukcijom trupa novog broda, radnog naziva NB 102. Ugovor o izgradnji trupa između MKM Yachts d.o.o. kao kupca i 3. maja Rijeka 1905 d.o.o., kao brodograditelja, bit će potpisan danas u Rijeci, a detalji i novi dizajn plovila bit će predstavljeni javnosti u bliskoj budućnosti.

Ugovor će u popodnevnim satima u Rijeci potpisati Vjera Marić, predsjednica Uprave 3. maja 1905, Saša Čokljat, direktor MKM Yachtsa, te Glen Moroney, vlasnik Scenica, a potpisivanju će, među drugim gostima, prisustvovati i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Osim novog projekta NB 102, MKM Yachts aktivno sudjeluje u dizajnu i inženjeringu drugog projekta Scenic grupe, 120 metara duge luksuzne jahte Emerald Kaia predstavljene javnosti na Sea Trade sajmu u Miamiju. Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji MKM Yachtsa s hrvatskim inženjerskim tvrtkama, proizvođačima opreme i dobavljačima, važna uloga u projektu Emerald Kaia pripala je upravo Hrvatskom registru brodova, koji djeluje kao klasifikacijsko društvo za brod koji će ploviti pod zastavom Bahama, dokazujući snagu domaće stručnosti i inovativnosti.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže