Povežite se s nama

Vijesti

NZZJZ PGŽ otvorio epidemiološku ambulantu na Kampusu

Objavljeno

na
Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije otvorio je epidemiološku ambulantu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, a ambulanta je namijenjena studentima koji borave ili studiraju na Kampusu, ali i zaposlenim osobama.

Ambulanta će srijedom, od 13:00-18:00 sati, pružati usluge sanitarnih pregleda te cijepljenja protiv gripe, COVID-19 i pneumokoka.

Za ovogodišnju sezonu cijepljenja protiv gripe Hrvatski zavod za javno zdravstvo naručio je četverovalentno inaktivirano cjepivo protiv sezonske gripe koje će kao i dosadašnjih godina biti besplatno za osobe koje imaju povećani rizik od teškog oblika gripe i njezinih komplikacija.

Cijepljenje protiv gripe besplatno je za trudnice, zdravstvene radnike, osobe od 65 godina i više, štićenike domova za starije osobe, štićenike institucija za njegu kroničnih bolesnika (neovisno o dobi) te djelatnike navedenih domova i institucija. Također, cijepljenje je besplatno za odrasle osobe i djecu s kroničnim oboljenjima srca i pluća (cistična fibroza, kronična astma, bronhopulmonalna displazija te s kongenitalnim manama) te kroničnim bolestima metabolizma, bubrega, hemoglobinopatijama i oštećenjima imunog sustava. Radi sprečavanja Reye sindroma, cjepivo protiv gripe besplatno je i za djecu i adolescente na dugotrajnoj terapiji lijekovima koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu.

U slučaju kontraindikacije za cijepljenje, umjesto osobe kojoj je cjepivo preporučeno cijepiti se besplatno pod istim uvjetima mogu osobe iz bliske okoline, članovi obitelji, osobe koje pružaju kućnu medicinsku njegu i sl. Za ostale osobe cjepivo se naplaćuje 102,35 kn (13,58€).

NZZJZ PGŽ trenutno ima dostatne količine cjepiva protiv pneumokoka te se mogu cijepiti sve zainteresirane osobe, neovisno o indikaciji.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže