Povežite se s nama

Vijesti

Obersnel otkrio da se razmišljalo o potpunom zatvaranju Krešimirove ulice

Objavljeno

na

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Gradski vijećnik Aleksandar Bulog (SDP) na posljednjoj sjednici Gradkog vijeća zatražio je informacije o tijeku izvođenja radova u Krešimirovoj ulici te upitao gradonačelnika da se očituje o navodima o potencijalnim produljenjima rokova uslijed zahtjevnih uvjeta izgradnje ceste i podzemne infrastrukture te eventualnim promjenama u iznosima financiranja.

Gradonačelnik Obersnel kazao je kako se radi o projektu u koji su financijski uključeni Vodovod i kanalizacija, Hrvatske ceste i Grad Rijeka. Budući da se projekt financira iz europskih fondova, mora se paziti na striktne uvjete u njegovoj realizaciji, zbog čega se razmatralo i potpuno zatvaranje Krešimirove ulice, što bi ponešto ubrzalo radove, ali izazvalo prometne probleme i negodovanje građana.

“U međuvremenu su se pojavili uvjeti koji nisu bili očekivani, što uključuje i nalazak ostataka stare riječke luke, a koji su izazvali i dodatne financijske i vremenske troškove. Prema procjenama, u dijelu kojeg financira KD ViK u postavljanju infrastrukture, troškovi će se povećati za otprilike 9%, dok će se ukupni radovi produžiti. Dio koji prolazi uz bivši željezničarski dom do križanja s Ulicom Nikole Tesle prema novim planovima trebao bi biti gotov do kraja travnja 2020., dok bi ostatak treba biti završen do sredine lipnja”, rekao je Obersnel.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram