Povežite se s nama

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednica Gradskog vijeća Dorotea Pešić Bukovac te zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić posjetili su po tradiciji, uoči Uskrsa, riječkog nadbiskupa msgr. Ivana Devčića i suradnike, rektora Katedrale Svetog Vida msgr. Ivoslava Linića te gvardijana Trsatskog svetišta fra Antuna Jesenovića.

Uoči Uskrsa, gradonačelnik Vojko Obersnel i suradnici tradicionalno odlaze u posjet riječkim crkvenim velikodostojnicima. Uz čestitke, poklonit će im simbolične darove – ogledala  izrađena u ateljeu Rogić, u tehnici vitraja, s motivom uskršnje golubice mira te PIK-ovu pincu i vino.

Nadbiskup Devčić istaknuo je kako je ovogodišnja uskrsna poruka posvećena uskrsnim obratima, pozivajući sve vjernike da u uskrsnom slavlju prepoznaju i svoju osobnu priliku za ponovni obrat na novi život, na novi početak.

Nadbiskup Devčić i gradonačelnik Obersnel istaknuli su kako je tradicionalni uskršnji doručak još jedna potvrda dobre suradnje riječke crkve i gradske uprave. Gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako je jedan od najvrjednijih rezultata te suradnje hospicij, prvi takve vrste u Hrvatskoj, a uskoro bi trebala započeti i gradnja crkve na Vežici, za koju je prije nekoliko dana dobivena i građevinska dozvola.

Susreti i čestitanja započinju posjetom Nadbiskupiji i doručkom kod nadbiskupa Ivana Devčića, zatim slijedi posjet Katedrali Svetog Vida te posjet Trsatskom svetištu.

Grad Rijeka