Povežite se s namaPovodom obilježavanja 100. obljetnice pravnog i institucionaliziranog islama u Hrvatskoj, na svečanosti u Hrvatskom saboru riječkom gradonačelniku Vojku Obersnelu dodijeljeno je posebno priznanje za izniman doprinos razvoju i jačanju raznolikosti vjerskog i kulturnog identiteta, posebice muslimana u Republici Hrvatskoj. Priznanje kojim se potvrđuju visoki standardi vjerskih prava, uručeno je i Gradu Zagrebu te Gradu Dubrovniku.

U nazočnosti najviših državnih dužnosnika, u Saboru je danas svečano obilježeno stoljeće službenog priznanja islama u Hrvatskoj. Tom prigodom dodijeljene su i brojne povelje i priznanja za doprinos razvoju i promicanju misije Islamske zajednice u Hrvatskoj, vjerskih sloboda i međureligijskog dijaloga te zaštiti vjerskih prava, a među njima i one uredima Predsjednice i Hrvatskog sabora, riječkom, dubrovačkom i zagrebačkom gradonačelniku te Upravi za vjerske poslove Republike Turske.

Na samom početku svečanosti nazočnima su se obratili muftija dr. Aziz ej. Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, Tihomir Orešković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, akademik Željko Reiner, predsjednik Hrvatskog sabora te Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske.