Povežite se s nama

Sport

Obnovljen teniski teren u sklopu Sportsko – rekreacijskog centra Mlaka

Objavljeno

na

Cilj uređenja teniskog terena u sklopu SRC Mlaka je omogućiti korištenje terena što većem broju građana koji se tenisom bave rekreativno, te će od sada, uz članove Teniskog kluba Wimbledone, veći broj rekreativaca moći igrati na jednom od najkvalitetnijih teniskih terena u Rijeci.

Obnovljeni teniski teren obišli su riječki gradonačelnik Marko Filipović, njegov zamjenik Goran Palčevski, direktor Rijeka sporta Igor Butorac, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i Renato Kosović iz Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu.

Obnova teniskog igrališta koje se nalazi u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Mlaka započela je u lipnju 2021. godine, a uključila je pripremne radove na sanaciji podloge, radove na čišćenju terena od korova, obnavljanje postojeće podloge, iskope i betoniranje stupova za teniske mreže, dobavu i ugradnju umjetne trave i kvarcnog pijeska, popravak zaštitne ograde te ličenje zidova i ograde.

Vrijednost obnove i uređenja terena iznosi 350.000,00 kuna.

Kako je istaknuo gradonačelnik Filipović, obnova ovog terena doprinosi razvoju sporta i rekreacije u Rijeci.

“Nakon velikog investicijskog ciklusa u kulturu, sada je u planu veći investicijski ciklus u sport. Nadam se da će obnova ovog terena dodatno potaknuti Riječane na aktivno bavljenje sportom. Iako u gradu djeluju dva teniska kluba, interes za korištenje upravo teniskih terena je velik, stoga vjerujem da će i ovaj teren biti dobro iskorišten od strane rekreativaca”, rekao je gradonačelnik i dodao kako će se i u budućnosti nastaviti ulaganje u sportsku infrastrukturu.

Zainteresirani građani moći će teniski teren koristiti tijekom ljetnog perioda, radnim danima od 16.00 do 22.00 sata. Cijena jednog sata korištenja terena je 40,00, odnosno 50,00 kuna ako se koristi rasvjeta.

Termine korištenja teniskog igrališta građani mogu rezervirati putem online aplikacije: https://rezervacije.rijekasport.hr/

„Izuzetno sam zadovoljan što smo sugrađanima osigurali još jedan teniski teren u centru grada“, rekao je direktor Rijeka sporta Igor Butorac i dodao kako je to već drugo ulaganje u teniske terene. „U  sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Zamet, dualnom prenamjenom boćališta osigurali smo natkriveni teniski teren za sportaše i rekreativce“, istaknuo je Butorac.

Sportsko-rekreacijski centar Mlaka izgrađen je 1971. godine a danas objektom upravlja TD Rijeka sport d.o.o.

Glavni dio objekta, čija bruto tlocrtna površina građevine iznosi 1.750 m², čine kuglana, mala dvorana i tenis igralište, a pomoćni prostori su svlačionice, uredske prostorije i kotlovnica. Gledalište SRC Mlaka ima 150 sjedećih mjesta.

U SRC Mlaka osim tenisa, moguće je trenirati i karate, wushu te kuglanje. Upravo je kuglana SRC Mlaka domaći teren najtrofejnijim riječkim ženskim ekipama Kuglačkih klubova Rijeka i Mlaka.

SRC Mlaka ima približno 15.000 ulaza korisnika godišnje.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram