Povežite se s nama
Vremenski uvjeti proteklih su dana prilično promjenjivi, a neko dramatično poboljšanje oborinske statistike ne očekuje se niti do kraja srpnja. Ponedjeljakće biti promjenjivo oblačan u PGŽ uz mogućnost za poneki lokalni pljusak, ali se očekuje i dosta sunca, osobito poslijepodne pa će i najviše dnevne temperature rasti i do 30°C ili malo iznad.

Utorak neće donijeti neku bitniju promjenu. Pljuskovi će opet biti u igri, poglavito na području Gorskog kotara i riječkog zaleđa, ali ni sunca neće nedostajati. Temperatura će biti oko 30°C.

U srijedu će do naših krajeva u večernjim satima doći do promjene vremena. Još tjekom dana pretežno sunčano, ali prema večeri i porast naoblake, navečer i prvi pljuskovi. Razlog je približavanje nove doline s frontalnim poremećajem zbog koje će ponovno lokalno u PGŽ biti i obilnijih oborina uz mogućnost grmljavinskih nepogoda. Prije fronte puhat će umjereno do jako jugo, a po prolasku će ojačati bura.

Prolazak hladne fronte očekuje se u noći na četvrtak, a bura će već u prvom dijelu noći imati toliku snagu da će ograničavati, usporavati pa i prekidati promet u PGŽ. Nešto što baš i nije tipično za srce ljeta. Četvrtak će i po prolasku poremećaja biti oblačan, vjetrovit, kišovit i svježiji dan, a temperatura neće čak niti preko 25°C.

Posljednjeg dana srpnja vrijeme će se stabilizirati, ali će temperatura zbog prisutnosti vjetra sjeveroistočnog smjera tek polagano rati.

U kolovoz ulazimo sa stabilnim i postupno sve toplijim vremenom te temperaturom do 35°C.

RiMeteo