Povežite se s namaPrva dva dana nadolazećeg, ujedno i posljednjeg svibanjskog tjedna ostat će pod utjecajem sekundarnog centra ciklone koja je posljednjih dana iznimno utjecala na vrijeme u našim krajevima te tijekom nedjelje odmaknula na istok. Sredinom tjedna započet će stabilizacija vremena koja će za sobom donijeti i ponovni porast temperatura zraka.

Ponedjeljak će nastaviti u tonu promjenjive umjerene naoblake uz neizostavnu mogućnost pljuskova na širem riječkom području te u Gorskom kotaru. Slaba do umjerena bura popodne će okretati na slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnje temperature kretat će se iznad 13°C na Kvarneru te iznad 7°C u gorju. Najviše dnevne na obali do 22°C, u višim predjelima do skromnih 14°C.

Utorak ponovno opisujemo kao promjenjiv – uz grmljavinske pljuskove koji će se pojavljivati na Kvarneru, ali i u gorju.
Puhat će slab do umjeren vjetar južnih smjerova. Jutarnje temperature slične onima od ponedjeljka, dok će se dnevne maksimalne na županijskoj razini kretati od 18 do 21°C.

Nešto više sunčanijeg vremena donijet će nam srijeda. Ponovno okretanje na umjerenu do jaku buru nakratko će zaustaviti porast temperatura i pojačati osjet hladnoće. Ekvivalent buri u gorju će biti umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Dnevne temperature sezat će do 21°C na Kvarneru te 17°C u višim predjelima.

Četvrtak djelomično sunčan, s nešto više oblaka u prvoj polovici dana. Povremeni pljuskovi nisu isključivi u gorju, dok bi drugdje posvuda trebalo biti suho. Puhat će slaba do umjerena bura koja će poslijepodne na otvorenom moru okretati na vjetar sjeverozapadna smjera. Jutarnje temperature ostat će slične prethodnim danima, dok će dnevne porasti za stupanj-dva.

Pretežno vedro i suho bit će i u petak. Vjetrovi sjevernih smjerova polako će početi okretati na južne, od kojih će se ponajprije istaknuti slab jugoistočnjak. Dnevni maksimalci ponovno će se penjati do 25°C.

Dani vikenda donijet će nešto promjenjivije vrijeme pa bi uz nešto uz nešto više oblaka tijekom subote i nedjelje na području Riječkog zaljeva te gorskih predjela gdje bi moglo pasti i malo kiše, a u gorju se u subotu vidi mogućnost neštto izreaženijih oborina zbog prolaska fronte. Uz takvu situaciju, tijekom nedjelje bi mogla zapuhati prolazna bura, nakon koje će ponovno započeti dominacija južnog strujanja. Značajnijih temperaturnih promjena ne bi trebalo biti.

RiMeteo