Povežite se s nama

Sport

Od subote do ponedjeljka u dvorani Zamet turnir Europske košarkaške lige mladih

Objavljeno

na
U dvorani Centra Zamet od 21. do 23. siječnja održat će se turnir Europske košarkaške lige mladih na kojem će sudjelovati osam europskih klubova, a selekcija grada Rijeke sudjeluje s uzrastom U-15.

Turnir Europske košarkaške lige mladih koji će se održati u organizaciji Košarkaškog saveza grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza i Grada Rijeke najavili su pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, trener i voditelj selekcije Stevica Rusmir, predsjednik Košarkaškog saveza Grada Rijeke Sanjin Kurević i tajnik Košarkaškog saveza Grada Rijeke Robert Jurković.

Kako je objasnio Kurević, riječ je o turniru koji se igra na području cijele Europe i u kojem sudjeluje oko 180 klubova iz 25 Europskih zemalja. „Mi na ovom turniru nastupamo u kategoriji U-15, a našu riječku selekciju čine djeca, 2008. godište i mlađi, košarkaši naših riječkih klubova. Oni će ovog vikenda imati prilike igrati s klubovima iz Njemačke, Nizozemske, Rumunjske i Moldavije, a stižu nam i klubovi iz Srbije i Mađarske“, rekao je Kurević, a Rober Jurković se nadovezao rekavši kako je puno truda uloženo u organizaciju turnira, kao i općeniti razvoj košarke u Rijeci.

„Košarkaški savez i Grad Rijeka ulažu u razvoj košarke i vjerujem da smo na početku jednog novog razdoblja za riječku košarku kao i da smo s ovom generacijom, koja će i nastupiti na turniru, na dobrom putu izgradnje jedne uspješne košarkaške generacije“, rekao je pročelnik Ivanković, a Dorotea Pešić Bukovac dodala kako je riječka košarka u uzlaznoj putanji te da se nada da će se vratiti na mjesto kojem pripada.

Mlade košarkaše na ovom turniru vodit će Stevica Rusmir. „Igranje u ovoj ligi dobro je za razvoj naših mladih igrača, pojedinci će se sigurno istaknuti. Strpljenjem i sustavnim ulaganjem u ovu generaciju vjerujem da ćemo dobiti igrače koji će u budućnosti polučiti sjajne rezultate“, rekao je Rusmir i dodao kako je počašćen što ima priliku na ovom turniru voditi riječku momčad.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram