Povežite se s nama

Vijesti

Održana vježba “EKO – MORE 2023”

Objavljeno

na
U organizaciji Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja na području Omišaljskog zaljeva i obale u Omišlju održana je vježba “EKO-MORE 2023”.

Simulirana je nesreća uslijed udara broda tankera u utvrdicu veza naftnog terminala i probijanja teretnog tanka pri čemu je u more iscurila sirova nafta, a u aktivnosti na sanaciji onečišćenja prvenstveno su se koristila plovila čistači ECO 2000.

Riječ je o redovnoj vježbi kojoj je cilj provjera ŽOC-a u planiranju i izvođenju aktivnosti na sanaciji onečišćenja, provjera spremnosti i uporaba opreme za čišćenje specijaliziranim plovilima te spremnosti uspostavljanja veza i obavješćivanja.

Uz ŽOC, u vježbi su, uz ostale, sudjelovali i Lučka kapetanija Rijeka, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, PU Primorsko -goranska, Područni ured civilne zaštite Rijeka/Županijski centar 112, Upravni odjel za pomorsko dobro, promet i veze, Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC), Dezinsekcija d.o.o. Rijeka i Vatrogasna postrojba JANAF –a, Terminal Omišalj.

U ime Primorsko-goranske županije, vježbi je prisustvovala resorna pročelnica Izabela Linčić Mužić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže