Povežite se s nama

Vijesti

Oleg Butković i Davor Filipović posjetili JGL

Objavljeno

na
Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković, uz ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića sa suradnicima, posjetili su danas JGL.

Susret je započeo radnim sastankom na kojem su predsjednik Upravnog odbora Ivo Usmiani i izvršni direktor Mislav Vučić prezentirali poslovanje JGL-a, ostvarene rezultate za 2022. godinu i daljnje planove razvoja kompanije. Uz njih, domaćini susreta bili su i zamjenik predsjednika Upravnog obora JGL-a Dino Ćoza Saršon, članice Upravnog odbora Eva Usmiani Capobianco i Dorotea Pernjak Banić, direktor korporativnih financija Anton Barbir, direktorica korporativnog računovodstva i poreza Verica Crnković te savjetnik za korporativne poslove Bruno Mihanović.

„Naše projekte Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, kao i HBOR, podržavaju već dugi niz godina. Povijest uspješne suradnje JGL-a i MINGOR-a počela je 2009. godine kad nam je dodijeljen status nositelja poticajnih mjera. Smatramo da je upravo ovakva uspješna suradnja pravi iskaz podrške hrvatskim izvoznicima i ključna poluga JGL-u za razvoj i rast poslovanja. Zahvaljujući investicijama koje su podržali, JGL je kreirao dodanu vrijednost za kompaniju, lokalnu zajednicu u kojoj djeluje, ali i hrvatsko gospodarstvo u cjelini“, kazao je Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a podsjetivši kako je HBOR podržao i aktualnu investiciju INTEGRA čija je ukupna vrijednost 53 milijuna eura, a kojom JGL značajno podiže istraživačko-razvojne, proizvodne i skladišne kapacitete te ojačava konkurentnost na globalnom tržištu zdravlja.

Nakon sastanka, delegacija u pratnji domaćina obišla je sterilnu farmaceutsku proizvodnju unutar JGL Pharma Valley kompleksa, gdje su ministri imali prilike vidjeti suvremene tehnološke JGL procese.

„Ugodno smo iznenađeni svime što smo vidjeli i iskreno čestitamo Upravi JGL-a na svim postignućima. Drago mi je da Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva prepoznaju važnost ove kompanije i njezinog razvoja“, nakon obilaska izjavio je ministar Oleg Butković, a pozitivne dojmove vezane uz istraživačko-razvojne iskorake JGL-a podijelio je i ministar Filipović.

„Prvi put sam u posjetu JGL-u i mogu samo čestitati na uspješnom vodstvu kompanije jer sve što sam danas imao priliku vidjeti pokazuje vašu predanost radu i usmjerenost na rast i inovacije. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja svjesno je da treba poticati domaće tvrtke, pogotovo ovakve poput JGL-a, u njihovom razvojnom zamahu te projektima ulaganja u energetsku učinkovitost, digitalizaciju i modernizaciju kapaciteta. Upravo to sustavno i činimo, a naša podrška neće izostati niti u budućnosti“, naglasio je ministar Davor Filipović.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže