Povežite se s nama

Mozaik

Opatijska rivijera i Kastav iduće godine bit će domaćini zajedničkog Jerry Ricks Blues Festivala

Objavljeno

naNakon uspješnih šest godina B & D Blues Festivala koji se odvijao na području Općine Mošćenička Draga (Brseč, Mošćenice, M. Draga) i ove godine kada se festival proširio na cijelu Opatijsku Rivieru, sljedeće 2019. godine, zbog velikog interesa publike, festival će se fuzionirati s Kastav Blues Festivalom. Oba ova festivala odvijaju se krajem srpnja odnosno početkom kolovoza i bilo bi korisno spojiti dva kvalitetna događanja u jedan veliki blues festival koji bi najvjerojatnije nosio ime Jerry Ricks Blues Festival – Kastav & Opatija Rivijera, naglasio je jedan od idejnih začetnika novog Festivala Riccardo Staraj, glazbenik i načelnik Općine Mošćenička Draga na današnjoj konferenciji za novinare.

Festival će trajati od 26. srpnja do 3. kolovoza 2019. godine, a odvijat će se duž Opatijske rivijere i u Kastvu te će se glazbene večeri održati na osam različitih lokacija Kastav– Matulji- Opatija- Ika- Lovran- Mošćenička Draga- Mošćenice- Brseč. Osim nastupa glazbenika, odvijat će se i blues sessioni te blues radionice i izložbe. Velike mogućnosti brendiranja novog festivala potaknule su Riccarda Staraja i Damira Halilića Hala da festivale spoje i posvete velikanu bluesa Jerryju Ricksu koji je kraće vrijeme živio u Kastvu, gdje je i pokopan i zbog kojeg se blues u Kastvu i počeo svirati. O životu i radu Philadelphia Jerry Ricksa snimljen je i dokumentarni film “Črni Kastavac”, autora Igora Modrića, koji će biti prikazan na Ljetnoj pozornici u sklopu novog blues festivala.

Na festivalu će nastupiti eminentna blues imena iz Europe i svijeta, te naravno iz Hrvatske. Plan je organizatora da naše područje postane najsnažnija blues scena u Hrvatskoj, a vjerojatno i u ovom dijelu Europe.

Gradovi Opatija i Kastav i općine Lovran, Mošćenička Draga i Matulji bit će pokrovitelji novog festivala, a u organizaciju i promociju uključit će se i turističke zajednice svih gradova i općina, čulo se na konferenciji za novinare.

Pozdravljam suradnju lokalnih samouprava u projektu, nastupamo zajedno kao Opatijska rivijera te vjerujem da ćemo i u mnoge druge projekte na sličan način krenuti zajedno, kao i s Gradom  Kastvom, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Opatije dr. sc. Emil Priskić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram