Povežite se s nama

Vijesti

Opatijskim vatrogascima nagrada na 12. Hrvatskim danima sigurnosti

Objavljeno

na
U kategoriji Inovativnost na području sigurnosti zajednice za projekt GIS Cloud tehnologije u upravljanju zaštitom od požara na području Grada Opatije i Liburnije

Na Konferenciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, 12. Hrvatski dani sigurnosti, koja se od 5.do 7. prosinca održava u Zagrebu noseća je tema Partnerstvo za sigurnost, a odvija se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske te uz pokroviteljstvo gradonačelnika Grada Zagreba.

Središnje događanje prvog dana Konferencije bila je dodjela Hrvatske velike nagrade sigurnosti, sedme godine zaredom otkako ovim prestižnim priznanjem za izrazite doprinose ostvarivanju i razvoju sigurnosti HUMS nagrađuje pojedince i organizacije. Nagrade su dodijeljene u 11 kategorija.

U kategoriji Inovativnost na području sigurnosti zajednice pobjednik je Javna vatrogasna postrojba Opatije za projekt GIS Cloud tehnologije u upravljanju zaštitom od požara na području Grada Opatije i Liburnije. Nagrađeni projekt predstavlja ciljanu implementaciju GIS Cloud tehnologije u upravljanju zaštitom od požara na području Grada Opatije i Liburnije. Projekt omogućava lociranje informacija, praćenje lokacija ljudi i vozila u stvarnom vremenu što osigurava visoku učinkovitost intervencija. Projekt je inovativan jer predstavlja jednu od prvih primjena najmodernijih IT aplikacija CLOUD tehnologije u upravljanju prostornim informacijama u službi zaštitu od požara.

Nagradu su primili Gordan Filinić, zapovjednik JVP Opatija i Ivo Dujmić, gradonačelnik Grada Opatije, a uručila ju je gospođa Dinka Rajčić, potpredsjednica HUMS-a.

Kao izaslanik predsjednika Vlade RH Konferenciju je svečano otvorio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je naglasio kako se razvojem nanotehnologija proširio spektar rizika te da globalizacija i digitalizacija utječu na rast kriminaliteta i pojavu novih oblika kriminala. Najavio je kako u sklopu reorganizacije MUP-a za mjesec dana počinje raditi Ravnateljstvo civilne zaštite u okviru MUP-a, čija će zadaća biti sprečavanje prirodnih i tehnološko-tehničkih rizika.

Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, u svom je pozdravnom govoru istaknuo važnost partnerstva policije i sektora korporativne sigurnosti koje se, među ostalim, provodi i kroz edukaciju menadžmenta urbane sigurnosti i K9 timova. Kako je MUP kroz proteklih godinu podupirao aktivnosti HUMS-a u prevenciji u sigurnosti, Alen Ostojić je ministru Božinoviću uručio zahvalnicu HUMS-a.

Sudionicima Konferencije – vodećim profesionalcima sigurnosti i zaštite, obratio se i Michael Lange, direktor Zaklade Konrad Adenauer u RH.

Ovogodišnja Konferencija ima i međunarodni karakter, sudjeluju osnivači i predsjednici nacionalnih asocijacija menadžera korporativne sigurnosti Slovenije, Srbije i Makedonije i Hrvatske, a okupljeni su na panelu pod nazivom „Stanje i perspektive korporativne sigurnosti u JI Europi – što nam donosi Southeast Europe Corporate Security Association?“

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže