Povežite se s nama

Vijesti

Općina Jelenje popustila Autotroleju i odobrila dodatni novac za češće vožnje

Objavljeno

na
Nakon stupanja na snagu novog voznog reda sa 7. siječnja 2020. godine Općina Jelenje, krenula je u dodatne pregovore s KD Autotrolejem, kako bi se uvele linije koje najviše nedostaju sumještanima. Stoga je od 20. siječnja 2020 (ponedjeljak) na snagu stupio novi (upotpunjeni) vozni red, javljaju iz Općine Jelenje.

“Posebno se pazilo na dolaske i odlaske djece iz škole. Napominjemo da djeca koja idu iz škole nakon petog sata u smjeru Podhuma obavezno moraju ići na autobus na školsku stanicu u Jelenju (ne ispred škole). Zbog okretanja autobusa kod škole u Jelenju mole se roditelji za savjesno ponašanje u prometu oko škole. Općina Jelenje novim voznim redom riješila je većinu zahtjeva sumještana te izdvojila dodatna sredstva, kako bi se olakšalo svakodnevno funkcioniranje u našoj zajednici.

Podsjetimo, KD Autotrolej kao pružatelj usluge ostvaruje već više godina, iz razno raznih razloga, gubitke u svom poslovanju. Navedeni gubitak samo za 2018. godinu iznosi 10 milijuna kuna, a planirani gubitak za 2019. godinu iznosi 7,8 milijuna kuna. KD Autotrolej nije u mogućnosti pokriti taj gubitak vlastitim sredstvima već iste traži da ih pokriju općine i gradovi, sukladno vlasništvu u udjelima. Isto tako, a da se ne bi stvarali novi gubici, KD Autotrolej je tražio povećanje redovnih subvencija. Na osnovu novonastale situacije Općina Jelenje je, kao što smo već pisali, dodatnim izdvajanjima i na temelju sugestija sumještana vratila većinu linija koje su zbog lošeg poslovanja pružatelja usluga naprasno ukinute”, poručuju iz Općine Jelenje.

Autotrolej – novi vozni red: 12-14-15-16

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram