Povežite se s nama

Vijesti

Otkazivanja evenata u regiji: WineRi, Relax Adria, konferencija HERItage, Riječki film festival, koncerti…

Objavljeno

na

Više najavljenih javnih okupljanja i manifestacija u našem kraju je otkazano zbog koronavirusa, dok će se neki održati bez posjetitelja. Ovdje ćemo donositi najnovije informacije kako nam pristižu:

16:22h WineRI

“Uz najbolju namjeru i organizacijske napore za održavanjem IV. međunarodnog eno – gastro festivala WineRi 13.-14.3.2020., a nakon savjetovanja sa Stožerom civilne zaštite Primorsko – goranske županije, a u svrhu društveno odgovornog ponašanja, zbog eksponencijalnog širenja virusa COVID-19, održavanje festivala se prolongira na 13.-14.11.2020. u Rijeci. Žao nam je što smo u visokoj fazi organizacije prisiljeni otkazati festival, ali smatramo da je taj potez u ovom trenutku najodgovorniji. Pravovremeno ćemo Vas obavijestiti o detaljima održavanja festivala u studenome.”

15:26h 27. Porin

“Zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji i okruženju te sukladno preporuci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani javnih okupljanja u zatvorenom prostoru, organizator Porina odlučio je povući iz prodaje ulaznice za manifestaciju.  Dodjela najprestižnije hrvatske glazbene nagrade Porin održat će se 27. ožujka u dvorani Centra Zamet u Rijeci sukladno uputama nadležnih institucija, no zbog provođenja svih nužnih mjera opreza i sigurnosti, odlučeno je da će se ograničiti broj posjetitelja u dvorani te događanje neće biti otvoreno za širu javnost.

Povrat za kupljene ulaznice može se zatražiti na prodajnom mjestu na kojem su kupljene, a ako su ulaznice kupljene putem web stranice Eventima, povrat će biti izvršen na terećenu karticu.”

15:24h Koncert Nipplepeople

“Nipplepeople odgađaju sve datume svoje Softcore turneje, uključujući i koncert u Rijeci 14.03. u Pogonu kulture. Novi termin biti će poznat uskoro.
Svi s kupljenim ulaznicama moći će na novi datum koncerta, a oni kojima isti ne bude odgovarao, moći će ostvariti povrat novca. Novi datum koncerta biti će objavljen do kraja tjedna.

U slučaju da niste u mogućnosti prisustvovati novome terminu ulaznice možete vratiti na prodajno mjesto gdje su kupljene. Ako ste kupili ulaznice putem stranice www.eventim.hr, molimo Vas da se javite na info@eventim.hr.”

15:17h Palach

“Povodom novo nastale situacije s koronavirusom, na održanoj skupštini Savez udruga Molekula, odlučilo se da imamo moralnu i društvenu odgovornost prema našim sugrađanima i posjetiteljima da događaje u naredna dva vikenda (a možda i dulje) u Palachu otkažemo ili najboljem slučaju odgodimo do daljenjeg.

Žao nam je zbog situacije, ali smatramo da je sigurnost naših najbližih na prvom mjestu!  Zahvaljujemo se svima i molimo za razumijevanje, suradnju i poštovanje! O svim budućim događanjima ćemo vas obavijestiti na vrijeme!”

15:05h Riječki film festival

“Dragi kolege, suradnici i posjetitelji Art-kina, ovim vas putem obavještavamo da se prvo izdanje Riječkog filmskog festivala – planirano od 25. do 29. ožujka 2020. – privremeno odgađa slijedom trenutnih okolnosti i nepredvidljivih daljnjih zbivanja glede razvoja epidemije koronavirusa.

U skladu s trenutnim mjerama opreza pri organizaciji javnih događaja, Art-kino ne želi izlagati riziku svoje posjetitelje, goste, suradnike, djelatnike i predstavnike medija te je kao najsigurnija opcija procijenjena odgoda Festivala.

Trenutno smo u procesu određivanja novog termina održavanja Riječkog filmskog festivala koji će, uvjereni smo, u 2020. godini uistinu udahnuti novi filmski život Art-kinu i našoj Rijeci – Europskoj prijestolnici kulture. O svim daljnjim odlukama bit ćete pravodobno obaviješteni.”

15:02h Sajam Relax Adria

Iako su organizatori sajma Relax Adria u Opatiji najprije objavili da se sve održava prema planu, nekoliko sati kasnije ipak su odlučili odgoditi sajam za svibanj.

14:49h Konferencija HERItage

Sveučilište u Rijeci uputilo je obavijest za sve sudionike da je međunarodna znanstvena konferencija HERItage, koja se trebala održati u Opatiji od 11. do 13. ožujka 2020., otkazana.

“Jučer kasno poslijepodne dva su ministarstva, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova te Ministarstvo znanosti i obrazovanja, izdala nalog za otkazivanje ovakvih skupova, a u skladu s novim uputama Ministarstva zdravstva o razvoju situacije u našem okruženju”, poručili su sa Sveučilišta.

14:49h Koncert Monsters of Metal

Pogon kulture također je objavio o otkazivanju jednog koncerta koji je na rasporedu ovog petka:

“Dragi svi, odlučili smo odgoditi naš event Monsters of Metal u Rijeci! Osjećamo da je, bez obzira što se zabrana okupljanja ne odnosi na nas, naša društvena odgovornost da ovako postupimo. S obzirom da se naš prostor često iznajmljuje vanjskim organizatorima oni će samostalno javiti koji njihovi događaji se održavaju, a koji otkazuju ili odgađaju. Kupljene ulaznice za Monsters of Metal će vrijediti za novi datum svirke, koji ćemo naknadno objaviti. Povrat novca (bez obzira na koji su način kupljene ulaznice) moguće je zatražiti isključivo preko maila: reklamacije@entrio.hr Hvala na razumijevanju!”, objavili su iz Pogona kulture.

14:49h Utakmica na Rujevici

“Hrvatski nogometni klub Rijeka obavještava sve navijače da se, s obzirom na preporuku Nacionalnog stožera civilne zaštite, privremeno obustavlja prodaja ulaznica za utakmicu polufinala nogometnog Kupa Hrvatske između HNK Rijeka i NK Osijek (18. ožujka).

Sukladno daljnjem razvoju situacije, odluka o odigravanju s ili bez gledatelja ili odgodi navedene utakmice, bit će donijeta do kraja tjedna uz suglasnost Stožera civilne zaštite PGŽ-a odnosno Hrvatskog nogometnog saveza.

O svim detaljima vezano uz nastavak prodaje ili povrat novca za već kupljene ulaznice, bit ćete pravovremeno obaviješteni.”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram