Povežite se s nama

Mozaik

Otkrivene pjesme i izvođači na ovogodišnjem MIK-u

Objavljeno

na
Jubilarno izdanje jednog od najstarijih i jedinog hrvatskog putujućeg festivala, Melodije Istre i Kvarnera, i ove će godine ponuditi svoj prepoznatljivi šarm, svoju jedinstvenost i svojom će festivalskom karavanom plijeniti pozornost glazbenog svijeta i publike. Festival koji već 60 godina ima status čuvara glazbene tradicije i baštine ovog podneblja, svoj će rođendan proslaviti raspjevano i zajedno sa svojom vjerom publikom, a organizatori najavljuju brojna iznenađenja. Baš kako proslavi i MIK-u priliči.

Kako je već najavljeno Melodije Istre i Kvarnera 2024. kreću 1. lipnja iz Bakra, 2. lipnja će zapjevati u Kastvu (koji je zajednički domaćin s Opatijom te se domaćinstva izmjenjuju), dan kasnije 3. lipnja zapjevat će u Puntu (podsjetimo, Općina Punat je zajednički domaćin s Općinom Malinska – Dubašnica i Gradom Krkom te se s njima izmjenjuje u domaćinstvima festivalskih večeri), 4. lipnja karavana stiže u Svetvinčenat (Općina Svetvinčenat je zajednički domaćin s općinama Barban, Marčana i Ližnjan te se domaćinstva izmjenjuju), u srijedu 5. lipnja MIK stiže u Pazin, a potom se vraća u svoju matičnu luku Rijeku gdje će se 7. lipnja pripremati za veliku završnicu koja će se održati 8. lipnja na Trgu Riječke rezolucije i koja će biti doista svečarska.

Ove godine festival će ponuditi 16 odličnih novih skladbi u izvedbi sjajnih izvođača među kojima će biti itekako poznatih imena s mikovskih pozornica kao i debitanata koji već imaju sjajne karijere ali će po prvi put zapjevati na MIK-u. Publika će i ove godine birati one najdraže, koje će ukupnim zbrojem bodova na finalnoj večeri biti i nagrađene, uz nagrade struke.

Evo naziva skladbi, izvođača i autora, abecednim redom prema nazivu skladbe:

ČA SAN LIN Ibrica Jusić (Duško Rapotec Ute – Vjeko Alilović)
DOBROTA Elis Lovrić (Elis Lovrić)
JUŠTO TAKO Franko Krajcar (Franko Krajcar)
KAPOT Zemir Delić (Zemir Delić)
LIST Z NEVIJORKA Kožne jakne (Teo Kažoki – Velimir Tuhtan)
LITRAT MOGA KRAJA Erik Balija (Erik Balija – Ljubica Bestulić Stanković)
NOĆ Nevia Rigutto i Darko Jurković Charlie (Lara Pilepić – Ljubica Bestulić Stanković)
PELICA OD PINE Katja Budimčić Sabljar i Andrina Frleta (Robert Grubišić – Vjeko Alilović)
PISME PUKA MOGA Joso Butorac i klapa Tić (Adela Dobrić Jelača – David Kabalin)
RECI MI MORE Grupa 777 (Andrej Baša)
SANSEGO MOJA MLADOSTI Gina Picinić (Andrej Baša)
SRCE NA CESTI Karin Kuljanić i klapa Tić (Robert Grubišić – Mirjana Bobuš)
SRIĆA Eleonora Dobrović i Luka Brgić (Suzana Matušan Avgustini – Mario Marušić)
SRIĆO MOJA LIPA Lorenza Puhar (Goran Šarac – Robert Pilepić)
TRI MLADIĆA Dino Guščić, Matej Plavček i Jure Kaurloto (Robert Grubišić – Robert Pilepić)
VALA MOJE MLADOSTI Duško Jeličić (Robert Grubišić – Zlatan Marunić)

Publika će uskoro, putem web stranice festivala, YouTube kanala festivala te društvenih mreža festivala, moći čuti skladbe odabrane na ovogodišnjem natječaju, a koje je stručna komisija ocijenila najboljima. Ono što će zasigurno karakterizirati ovaj omiljeni festival, u njegovoj jubilarnoj godini, je prepoznatljiva sinergija izvođača i publike te svih generacija koje vole MIK. Jer, on je „naš festival koji nam ispunjava srca i dušu“. I tako već 60 godina….

GRADOVI DOMAĆINI:

1.06. BAKAR
2.06. KASTAV
3.06. PUNAT
4.06. SVETVINČENAT
5.06. PAZIN
6.06. slobodan dan
7.06. Rijeka generalna proba
8.06. RIJEKA završna večer

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže